15 gode råd til sesongstart

15 gode råd til sesongstart

NY SESONG: Golfsesongen har endelig kommet eller er rett rundt hjørnet. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Nytt år betyr nye muligheter! Sesongstarten er enten i gang eller rett rundt hjørnet for store deler av landets golfere. Her er gode råd før den nye golfsesongen.

Sjekk grepet

Glatte og slitte grep på køllene? Nå er tiden inne for å fikse dem. Grepet et det eneste kontaktpunktet du har med køllen, og viktigheten av et godt grep undervurderes av mange. Dersom du føler du må holde hardt i køllen for å unngå å glippe den, bør det være førsteprioritet før den nye sesongen. Proer tar vanligvis mellom 100-150 kroner per kølle for å skifte grep.(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Nye spikes?

Det er ikke bare grep som slites ut. Med kortslitte softspikes under golfskoene er det fort gjort å miste balansen i nedsvingen og slå et skikkelig feilslag.  Dersom du kjøper nye golfsko for sesongen, anbefales det å gå litt rundt med dem hjemme før du går din første runde. Det er ikke moro med gnagsår halvveis i årets første runde.


Tren nærspill 

Følelsen på og rundt greenene er ofte det som blir mest rustent i løpet av vinteren. Dette gjelder også for de som har brukt vinteren til aktiv innendørstrening. Det er noe helt annet å putte på norske greener enn jevne plastmatter. 

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)


Gode klær

Selv om golfsesongen er i gang, er sommervarmen fortsatt et lite stykke unna. Våren er ofte både våt og kald, så pass på å pakke med deg både regntøy og varme klær. Er det kaldt, anbefales flere tynne lag med klær i stedet for tykke ytterjakker som hemmer bevegeligheten.

Invester i en protime

Man blir fort blind for egne feil, og dette er tiden for en oppfriskning. Få din lokale pro til å sjekke det grunnleggende i svingen: grep, oppstilling, ballplassering, balanse og sikte før du gyver løs på vårens rangeøkter. Golfsvingens «basics» er like viktig å sjekke for lavhandicapere såvel som høyhandicapere. Hvis du synes det er skummelt eller ikke liker å ha protime alene, tilbyr mange klubber også gruppetreninger.


(Foto: NGF) 

Custom fitting lønner seg

Proshopper er i disse dager fylt opp av det nyeste og mest spennende på utstyrsfronten. Før du skulle punge ut for den nyeste eksotiske driveren eller den kuleste putteren bør du teste køllene opp mot andre nye produkter, og ikke minst hva du allerede har. Få køllene tilpasset din fysikk, spill og sving. Det vil du raskt merke på scoren lønner seg.

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Gode tilbud

Skal du investere i nytt utstyr? Denne tiden av året fylles proshopper og nettbutikker opp av det nyeste av utstyr, men for deg som ikke bryr seg så mye om å ha det siste av det siste, er det nå mulighet å gjøre gode kupp på fjorårsmodeller. Er du imidlertid fast bestemt på å kjøpe årets modell, men er ute etter et godt tilbud, bør du holde øynene oppe for demodager. Der medfølger ofte en rabatt dersom du kjøper køllen på stedet.

(Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Smarte køllekjøp

Se også på hva du trenger av nye golfkøller, ikke bare hva du ønsker deg. Drivere topper forståelig nok de fleste ønskelister på starten av sesongen, men det kan det lønne seg og først se hva som mangler av de lavere køllene. Gå gjennom køllene i bagen, og se hvor gapet er størst. Slår du eksempelvis 30 meter lenger med din korteste wood sammenlignet med ditt lengste jern, kan det være verdt å investere i en kølle som fyller dette gapet. Wedger er køllene som slites raskes ut. Rillene hjelper deg å få stopp på ballen på green. Er disse slitt vekk, er det på høy tid med en ny wedge.

Prøv nye spilleformer

Dette er egentlig ikke bare et tips for sesongstart, men for hele året. Når golfen nærmest renner over av ulike morsomme spilleformer, er det synd å ikke utnytte det. Føler du at du har stagnert i golfen og ikke kommer noen vei videre? Spilleformer som match, fourball, scramble og så videre kan bidra til å fornye din spilleglede mange hakk!

(Foto: Benjamin A. Ward/NGF)

Oppdater Golfbox-informasjonen din

Er din personalia korrekt utfylt i Golfbox? Har du fått en ny epost-adresse? Er handicapet riktig? Dobbeltsjekk denne informasjonen, så du ikke stiller opp i årets første turnering med helt feil handicap eller kontaktinfo og uten Norsk Golf i postkassa.

(Foto: Golfbox)

Ta vare på kroppen

Når du spiller golf, setter du i gang flere muskler du kanskje ikke bruker så mye hverdagen. Golfsvingen er en unaturlig bevegelse for ryggen, med mange muskler i bevegelse på en gang. Vi anbefaler koordinasjons-, bevegeligets- og styrketrening for å forberede kroppen din på ny sesong.

Trenger du noen treningstips? Her er noen av favorittøvelsene til Team Norway-trenerne, som du lett kan bruke selv, uavhengig av om du er fersk eller erfaren.

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Vær tålmodig

Aksepter at du mest sannsynligvis ikke er i din beste form tidlig på året. Nyt heller gress under føttene igjen, og synet av golfballen som flyr. Tidlig på året er det ofte ujevne og trege greener; Aksepter det, og ikke irriter deg over ting du ikke klarer å kontrollere.(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Flere nihulls-runder!

Stadig flere golfklubber blir flinkere til å aktivt markedsføre nihullsrunder til medlemmer og gjestespillere. I en hektisk hverdag blir det mye lettere å ta seg fri til golf dersom du vet at en runde tar 1,5 til 2 timer i stedet for fire timer.

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Stell godt med banen

Tidlig om våren er golfbanene ekstra sårbare. Etter snøsmelting er gresset ekstra bløtt. Legg tilbake oppslått torv, og reparer nedslagsmerker på green. 

Sett deg mål for sesongen

Har du ambisjoner om å virkelig sette inn støtet for å løfte golfen til et nytt nivå? Sett deg tydelige mål med delmål på veien. Ved å føre enkel rundestatistikk med fairwaytreff, greentreff og antall putter får du kartlagt dine styrker og svakheter. Slik vet du hva du bør jobbe mest på for å utvikle deg videre. Når du vet hva utviklingsbehovet er for deg og din golf, blir også treningen mer meningsfull. Med et tydelig mål i sikte blir treningsøktene også mer inspirerende.

(Foto: Benjamin A. Ward/NGF)

Har du noen gode tips til andre golfere? Del dem med oss i kommentarfeltet under!

Les også: 30 tips for å unngå sakte spill

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.