Bertheussen tilbake på Team Norway

Bertheussen tilbake på Team Norway

Elias Bertheussen er tilbake i Team Norway. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Elias Bertheussen har slått tilbake denne sesongen. Nå belønnes han med å få tilbake plassen sin på golfforbundets proffsatsing Team Norway.

Trønderen var satt ut av spill i hele vinter med kyssesyken og gjorde sitt turneringscomeback i starten av mars. Han brukte bare tre turneringer på å ta sin første seier siden 2014.

Etter seieren i Fjällbacka Open 18. mai sa Team Norway-sjef Jon Karlsen til Norsk Golf at Bertheussen hadde lagt inn en god søknad for å komme tilbake i Team Norway-troppen når NGF skulle gjøre en ny evaluering i juni.

Bertheussen mistet plassen på Team Norway i januar etter en tung 2016-sesong. I 2014 kvalifiserte han seg til Challenge Tour takket være sin topp-5-plassering i Nordic League, men Challenge-oppholdet ble kortvarig. Nå er formen endelig på vei tilbake. For øyeblikket ligger han på 9.-plass på Nordic League-rankingen, best av de norske spillerne.

– Elias gjør en bra jobb og har allerede vunnet på Nordic League i år, selv om han har vært ute med kyssesyken i vinter. Det blir spennende å se hva han kan få til, sier Jon Karlsen i en pressemelding denne uken.

Nyheten kommer dagen etter at Marianne Skarpnord bestemte seg for å si opp sin plass i Team Norway. At Bertheussen kommer inn samtidig som Skarpnord går ut, er etter det Norsk Golf kjenner til helt tilfeldig.

Les også: Skarpnord trekker seg fra Team Norway 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.