Bruun klar for sluttspillet

KRAFTIG FORBEDRING: Mariell Bruun sin 71-runde ble belønnet med avansement. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Bare en av åtte norske jenter avanserte til matchspillet i tøffe forhold i Girls British Open Amateur Championship.

Mariell Bruun, Marthe Wold, Katerina Jæger, Stine Pettersen, Saskia Sterud, Camilla Vik, Maria Tønnessen og Susanna Vik var alle blant de 144 håpefulle i ukens to innledende slagspillrunder i Girls British Open Amateur Championship på Tenby Golf i Wales.  Marthe Wold og Maria Tønnessen reiste i regi av golfforbundet, mens resten reiste på eget initiativ.

 

Erkebritiske forhold har preget scorene til jentene, og etter to kvalifiseringsrunder er det bare en spiller i feltet som endte under par. På de to dagene var det bare tre scorer under par sammenlagt. Mariell Bruun er den eneste norske som avanserer til match-sluttspillet.

 

Larviks-jenta har vært i god form i år, og ligger på andreplass på Norgescup Order of Merit, og fjerdeplass på Titleist Tour Order of Merit. Ti over par etter runder på 83 og 71 slag i Wales holdt til en delt 21. plass, og er dermed fortsatt med videre. Etter en tung start på turneringen, hevet Bruun spillet med hele 12 slag i andrerunden. Hennes 71-runde var feltets laveste score sammen med lederen Perrine Delacour og Rebecca McGeehan på fjerdeplass. 

 

Cutgrensen gikk til slutt på 16 over par, der de 60 beste og like gikk videre. Marthe Wold landet på 71. plass (+18). To slag bak ble det 82. plass på Katerina Jæger. Maria Tønnessen delte 98. plassen (+23). Søstrene Vik landet på 26 over par og delt 113. plass, med Saskia Sterud to slag bak på 121. plass. Helt sist av de norske ble noe overraskende Stine Pettersen plassen bak Sterud.

 

Leaderboard British Girls Amateur Championship

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.