Daffinrud om Stavnar: – Håper hun fortsetter å spille fryktløst

Daffinrud om Stavnar: – Håper hun fortsetter å spille fryktløst

Tonje Daffinrud (i midten), her fra sommerens NM-seier, har stor tro på Madelene Stavnar (t.h) i årene som kommer. Lengst venstre er Marita Engzelius. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Vestfold Golfklubb får to spillere på Ladies European Tour i 2017. Tonje Daffinrud synes ikke spillet 16 år gamle Madelene Stavnar vartet opp med i Q-School-finalen kom som noe sjokk.

– Det er helt rått, sier Tonje Daffinrud om hennes ni år yngre klubbvenninnens oppvisning i finalen av Ladies European Tour-kvalifiseringen.

– Jeg har spilt litt sammen med henne opp gjennom. Jeg spilte med henne i Spania i fjor, og allerede da slo hun mye bedre enn mange på Ladies European Tour, både med tanke på ball-striking og lengde. 

Hun har det som trengs, så dette kom ikke som noe sjokk. At hun gjør det så tidlig, er likevel helt utrolig

Tonje Daffinrud

– Jeg spilte tre runder med henne under klubbmesterskapet i sommer, og det var kult å se fremgangen hun har hatt på kort tid. Hun har det som trengs, så dette kom ikke som noe sjokk. At hun gjør det så tidlig, er likevel helt utrolig, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Hun sier Stavnar spiller «fryktløs» golf. Det håper hun at hun klarer å fortsette med også når hun skal ut på touren og konkurrere med Europas beste spillere.

– Av det jeg har sett, er hun helt nådeløs når hun spiller golf. Hun blir ikke stresset over noe som helst. Hun er fortsatt veldig ung, og har ikke tatt de normale stegene man vanligvis tar fra junior til amatør til proff. Nå har hun i praksis hoppet over hele amatørsteget, smiler Daffinrud.

Hun berømmer Stavnars trener, Team Norway-coach Geoff Dixon, som tidligere jobbet som sportssjef i Vestfold Golfklubb. Hun tilskriver han mye av æren for juniormiljøet som har blomstret i klubben de siste årene.

– Da jeg var junior, trente jeg ganske mye alene. Det er gøy å se det Geoff satte i gang på Vestfold. Det er fantastisk kult å se alle talentene som har dukket opp på juniorsiden. Vi må ikke glemme Celine (Borge) heller, som også hevder seg på høyt, internasjonalt juniornivå, og som spilte veldig bra denne uka.

– Hvilke råd vil du gi Madelene før hun debuterer på Ladies European Tour?

– Slik jeg kjenner «Madde», så vet hun godt hva hun gjør. Hun er eldre mentalt enn alderen sin, og hun har fantastiske støttespillere rundt seg. Hun har alle forutsetninger for å lykkes. Mitt håp for henne er at hun fortsetter å spille fryktløs golf, og at hun ikke lar seg stresse og holder seg tålmodig.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.