De norske på tourene

GENERALPRØVE: Suzann Pettersen jakter forstatt på årets første seier og topp ti-plassering. (Foto: All Over Press)

Generalprøve for Tutta, Børsheim tilbake på Europa-touren, to nordmenn på Challenge og tre på LET. En innholdsrik uke for de norske spillerne på tourene med andre ord!

Turneringssesongen er i gang for fullt, med nordmenn kjempende på alle fronter denne uken.

 

Knut Børsheim fikk en etterlengtet opptur på Europa-touren for to uker siden i Madeira Islands Open. Etter å ha misset fem cuter på rad, fikk han det endelig til å klaffe, og var med og kjempet oppe i toppen før den siste runden. Dessverre holdt det ikke helt inn, og bergenseren falt til 26. plass, men dette er fortsatt hans beste plassering som Europatour-spiller, og tok ham fra 293. til 237. plass på tourens pengeliste.

 

Børsheim var ikke kvalifisert for de to siste turneringene på touren, Volvo World Match Play Championship og BMW PGA Championship, og benyttet muligheten til å holde turneringsformen vedlike på Challenge Tour. Dessverre klarte han ikke å ta med seg den gode formen fra Madeira og inn til Telenet Trophy, og resultatet ble en ny misset cut. Hva vi kan forvente oss av 25-åringen denne uken i ISPS Handa Wales Open gjenstår dermed å se.

 

Turneringen spilles på The Celtic Manor Resort, vertsbanen for Ryder Cup i 2010. Børsheim går i ball med danske Mark Haastrup, og italieneren Andrea Pavan de to første dagene. Pavan er forøvrig vinneren av fjorårets Norwegian Challenge-turnering på Hauger.

 

Turneringsinfo

 

På Challenge Tour er Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen igjen klare for spill. Kofstad har åpnet sin Challenge-sesong med en 30. plass, en 14. plass, to missede cuter og 41. plass i forrige helgs turnering, mens Tage har misset cuten i de to turneringene han har vært med i.

 

Ukens turnering, Fred Olsen Challenge de Espana spilles på Tecina Golf på Kanariøyene. Kofstad er per nå på 66. plass på tourens pengeliste med 5 170 innspilte euro, snaue 39 000 kroner, og 9 355 euro bak Nick Dougherty på den viktige 20. plassen på pengelisten.

 

Turneringsinfo

 

Etter en skuffende start på sesongen jakter ikke Tutta bare sin første seier for året, men også den første topp ti-plasseringen. Håpet var at hun skulle komme tilbake på vinnersporet i Sybase Match Play Championship for to uker siden, turneringen hun vant i fjor. I stedet måtte hun reise slukøret hjem, da hun ble slått ut allerede i første runde av ukjente Jodi Ewart.

 

Tutta skal nå forsøke å reise kjerringa i Shoprite LPGA Classic som slår i gang fredag. Turneringen spilles på Stockton Seaview Hotel and Golf Club i New Jersey, og er den siste turneringen på programmet før årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship. I ukens turnering i New Jersey er det Brittany Lincicome som er regjerende mester.

 

Turneringsinfo

 

I ukens Ladies European Tour-turnering står hele tre nordmenn på startstreken. Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Cecilie Lundgreen er alle klare for spill. Lene Krog var også påmeldt til turneringen, men faller utenfor som 11. reserve.

 

Skarpnord har hatt en solid start på sin første fulle sesong siden fjorårets skadecomeback, og er oppe på 9. plass på tourens pengeliste etter 8 turneringer. Martens har på sin side spilt tre turneringer på årets tour, og bokført en 30. plass, en 57. plass og en misset cut. Tre turneringer har det også blitt på Cecilie Lundgreen, som kan skilte med en 36. plass, og to missede cuter.

 

Deloitte Ladies Open spilles på Golfclub Broekpolder i Rotterdam i Nederland fra fredag til søndag.

 

Turneringsinfo

 

I mer lokale trakter fortsetter Christian Aronsen, Dennis den Roover og Øystein Engevik sin ferd i Nordic League og på Nordea Tour. De spiller Svedala Open hosted by Peter Hanson på Sturup Park GK, tre mil øst for Malmö på Sveriges sydspiss.

 

Turneringsinfo

 

Collegesesongen er stort sett ferdig, men fortsatt er det noen spillere som har igjen finalen NCAA Championship på programmet. Tor-Erik Knudsens Lamar kvalifiserte seg til mesterskapet på PGA Tour-banen Riviera Country Club, og turneringen slo i gang tirsdag. Knudsen endte på 148. plass, mens Lamar kom på 25. plass i lagkonkurransen.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.