Golfer døde av lynnedslag

Golfer døde av lynnedslag

(Foto: Getty Images)

En mann i England døde etter å ha blitt truffet av lynet under en golfrunde.

I følge BBC døde en mann i 60-årene på Fynn Valley Golf Club utenfor Ipswich forrige helg. Mannen trosset værgudene og fortsatte å spille golf selv etter at det kom tordenvær i området. Det skulle han ikke ha gjort.

Han ble truffet av lynet, og døde av hjertestans kort tid tid etter å ha blitt fraktet til sykehuset.

– Alle på golfkluben er forskrekket. Dette er en forferdelig sak, og våre tanker går til hans familie. Han ble medlem for et par måneder siden, og han har vært en av de mest aktive medlemmene, sier klubbens leder, Tony Tyrell, til BBC.

I følge Golf Monthly er mannen den femte golfspilleren som dør av lynnedslag i Storbritannia siden 1999.

En golfbane er et av de mest utrygge stedene man kan oppholde seg i tordenvær: Lynet søker metall og punkter i terrenget, og så fort det kommer tordenvær, skal man komme seg unna banen så fort som mulig. Hvis uværet kommer plutselig og er rett over deg, bør man la køllene stå i bagen ute på banen og hente dem etterpå.

Alle golfbaner har et signalhorn, som blir utløst for å varsle spillere om å komme seg bort når det ligger lyn og torden i lufta. Det er strengt forbudt å spille golf når hornet blåser.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.