Golfforbundet beklager etter at NM i matchplay endte i fiasko

Golfforbundet beklager etter at NM i matchspill endte i fiasko

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen mener situasjonen er uheldig, og beklager overfor spillerne. Foto: Norges Golfforbund

Resultatet i herreklassen er underkjent. Nytt sluttspill 24. juli.

Norgesmesterskapet i matchplay endte i kaos. Mens det i dameklassen til slutt ble kåret en vinner, endte herreklassen i forvirring og forbannelse.

LES MER: Daniel Øverås vant NM, men får ikke kalle seg norgesmester

---

Mandag ettermiddag sendte Norges Golfforbund ut følgende skriv:

Norgesmesterskapet i matchspill ble i år spilt et nytt format med 9-hullmatcher og innledende puljespill. Det resulterte i delte plasseringer i flere puljer. Til tross for simulering av ulike resultater ser NGF at enkelte utøvere dessverre ble rangert feil, noe som medførte at tre utøvere i herreklassen feilaktig ble satt inn i A-sluttspillet på bekostning av tre utøvere som måtte spille B-sluttspill.

NGF finner det ikke riktig å kåre en Norgesmester i match basert på et sluttspill med feil utøvere, og vil derfor invitere de 16 utøverne som skulle vært i A-sluttspillet tilbake til Drammen GK mandag 24.juli til nytt sluttspill om Norgesmestertittelen. Resultatene i dagens turnering blir likevel tellende i Garmin Norgescup.

- En veldig uheldig situasjon som vi ikke kan annet enn å beklage. Jeg har stor forståelse for at mange er skuffet, men når situasjonen først er som den er, finner vi det mest rettferdig å spille sluttspillet på nytt, sier Tor-Anders Hanssen, generalsekretær i Norges Golfforbund.

Også i dameklassen var det et delt resultat for siste sluttspillplass, men her ble utøverne rangert korrekt, noe som medførte at riktige utøvere deltok i sluttspillet. Som følge av dette kunne Tina Mazarino fra Kjekstad GK kåres til Norgesmester i matchspill.

LES MER: Shoot-out: En rettferdig måte å avgjøre norgesmesterskapet på?

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.