Helgefri igjen for Børsheim

SKUFFET: Knut Børsheim misset sin tredje strake cut på Europatouren fredag. (Foto: All Over Press)

Det ville seg ikke denne uken heller for Knut Børsheim på Europatouren. 

Knut Børsheim har hatt en tubrulent start på årets Europatour-sesong. Fana-golferen har levert mye god golf denne sesongen og gjør nok av birdies, men mange unødvendige bogeys og dobbelbogeys har gjort at scorene blir høye. Fredag ble det mer av det samme i Trophé Hassan II i Marokko.

 

Børsheim gjorde tre birdies, men fem bogeys sørget for at han falt 17. plasser ned leaderboardet til en delt 109. plass. Med en sammenlagtscore på seks over par etter to runder var han aldri i nærheten av å true cutgrensen, som ble satt på en over par.

 

- Dessverre misset cut. Mye samme historien som i går. Føler spillet sitter, men resultatene uteblir. Bare å jobbe videre, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Heldigvis får han mulighet til revansje allerede neste uke. Da spilles Sicilian Open på Verdura Golf & Spa Resort i Italia, og Børsheim er sikret en plass i startfeltet.

 

Det er forøvrig waliseren Phillip Price som leder før moving day lørdag på ti under par. Slaget bak følger Jose Manuel Lara, mens Joel Sjöholm og James Kingston deler tredjeplassen på -8. Etter kraftig vind ble det mye utsettelser i spillet, og flere av spillerne har til gode å fullføre sine runder.

 

Runde 1

Åpningsrunden av ukens Europatour-turnering startet lovende for Knut Børsheim, men bergenseren falt kraftig tilbake med kollaps på back-nine.

Fana-golferen hadde en forrykende start på sin fjerde Europatour-turnering for året, med to birdies på de to første hullene og ytterlige en birdie på det 6. hullet. På det tidspunktet delte han 10. plassen, og var kun et par slag bak teten. 

 

Dagens første svakhetstegn skulle komme på hans 7. hull da han gjorde dobbelbogey, men svarte umiddelbart med birdie på det neste hullet. Det skulle dessverre også bli hans siste for dagen.

 

Fra det 9. hullet og ut skulle han notere seg for fire bogeys og en dobbelbogey, og med +4 for dagen raste han ned til en delt 92. plass. Nå har han tre slag opp til den foreløpige cutgrensen, og må jobbe hardt for å ikke misse sin tredje cut på rad på Europatouren.

 

- Frustrerende dag på banen. Mye bra, men ble hardt straffet for de feilene jeg gjorde. Sånn er det av og til. Håper jeg klarer å sette sammen en hel runde imorgen, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Han har 11 slag opp til iren Damien McGrane i tet etter første runde. McGrane leder med to slag på Alejandro Canizares, mens syv spillere deler tredjeplassen på fire under par. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.