Historisk norsk LPGA-uke i Australia

Historisk norsk LPGA-uke i Australia

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud spiller LPGA-sesongstarten i Australia. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Denne uken blir første gang en LPGA Tour-turnering spilles med to norske på startstreken uten at en av dem heter Suzann Pettersen.

Torsdag slår den nye LPGA-sesongen i gang i Australia, en uke etter at Ladies European Tour hadde sin sesongstart «down under». På startstreken i ISPS Handa Women’s Australian Open står Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK).

For Daffinrud blir dette hennes første turnering på LPGA Tour. Det skjer takket være sjetteplassen i forrige ukes sesongstart på Ladies European Tour – hennes beste plassering i karrieren.

Dermed blir ukens turnering den første LPGA-turneringen noensinne med to norske spillere hvor den ene av dem ikke er Suzann Pettersen.

– Forrige ukes turnering var en fantastisk bra uke på mange måter. Nå er jeg på plass i Adelaide og gleder meg utrolig til å spille ISPS Handa Australian Open, sier Daffinrud.

Skarpnord starter sin runde klokken 21 norsk tid onsdag i ball med Sherman Santiwiwatthanaphong (Thailand) og Marissa Steen (USA), mens Daffinrud starter klokken 02.01 torsdag i gruppe med Holly Clyburn (England) og Amelia Lewis (USA)

Suzann Pettersen starter for øvrig sin 2017-sesong i Thailand neste uke.

Følg utviklingen i Australia her

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.