Jomfruseier på hjemmebane

SIN FØRSTE: Etter å ha tilbragt fjoråret på Challenge Tour, tok Branden Grace sin første Europatour-seier søndag. (Foto: All Over Press)

I Knut Børsheim og Espen Kofstads fravær stakk 23 år gamle Branden Grace av med seieren i Joburg Open i Sør-Afrika.

Q-school-graduanten triumferte på hjemmebane, etter en nervepirrende sisterunde på Royal Johannesburg and Kensington Golf Club. Hans avslutningsrunde på par, 72 slag, ga Grace en sammenlagtscore på -17, kun ett slag foran Jamie Elson (England) som avsluttet forrykende.

 

Elson gjorde birdie etter birdie, og spiste raskt opp store deler av forspranget Grace hadde bygget seg opp. Etter å ha åpnet med seks birdies på sine første åtte hull, klarte han også å avslutte med stil - en timeters eagleplutt på det siste hullet.

 

- Jeg spilte utrolig bra. Putteren var kald, men jeg klarte likevel å få jobben gjort. Innspillene mine var gode. Jeg så Jamie sin score, men jeg visse at han var ferdig med runden, så da handlet det bare om å holde seg til planen, sa Grace etter at seieren var i boks. Totalt ble det 16 par, en birdie og en bogey på runden.

 

- Det er en drøm som nå er virkelighet. Det er herlig å vinne foran hjemmepublikum, og jeg ville ikke byttet dette for noe annet. Det var ganske tøft der ute i dag. Jeg klarte aldri helt hastigheten på greenene, men heldigvis var det nok på slutten av dagen.

 

Dette var Grace sin 50. start på Europatouren, men etter en dårlig 2010-sesong måtte han tilbringe fjoråret på Challenge-touren. Det har han hatt godt av, i følge ham selv.

 

- Jeg var ikke helt klar for Europatouren. Jeg var en grei spiller, men ikke en veldig god spiller. Det var sunt for meg å ta et steg tilbake. Jeg fortsatte å tro på meg selv, og jeg fortsatte å prøve

 

Knut Børsheim og Espen Kofstad deltok også i turneringen, men ingen av dem klarte cuten.

 

(Kilder: europeantour.com/golf365.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.