Ny jernserie fra Titleist

KLASSISK: Titleist sine AP1, AP2, CB og MB har fått en oppgradering. (Foto: Titleist)

Om fire måneder lanserer Titleist sin nye 712-jernserie. Allerede nå har proffene begynt å ta dem i bruk.

Titleist har alltid vært kjent for å lage klassiske stilrene golfkøller, og deres nye jernserie i smidd stål ser ikke ut til å bryte den trenden. Som dagens 710-versjon kan man kjøpe 712 i fire versjoner, AP1 - en cavityback mellomhandicapere og oppover, AP2 - for lav- og mellomhandicapere, CB - en klassisk cavity med tynn topplinje for den bedre spilleren og til slutt MB - en bladkølle forbeholdt de beste.

AP1 og AP2 har fått justert vektfordelingen mer effektivt plassert i køllehodet, samtidig som at størrelsen på køllehodet er gjort noe mindre på de korte jernene. Målet har vært å gjøre de lange jernene mer tilgivende, mens de korte jernene skal være mer tradisjonelle. AP2 kommer nå med en tungsten vekt i køllehodet som sørger for mer effektiv energioverføring i balltreffet.

Kun minimale justeringer er gjort på CB- og MB-versjonene, og de har i første rekke vært kosmetiske. 

- Proffene som bruker disse køllene har gitt oss så gode tilbakemeldinger, så vi vil ikke gjøre alt for store endringer med disse køllene, sier visepresident i Titleist, Chris McGinley til golf.com

Flere PGA Tour-profiler har allerede valgt å legge køllene i sin bag, blant annet Rory McIlroy, Rickie Fowler og Geoff Ogilvy. Køllene vil få sin debut på touren under kommende helgs AT&T National i Pennsylvania.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.