Oppløftende niendeplass til Thorp

STABIL: Marius Thorp ble beste nordmann i det som har vært hans beste turnering for året. Kristoffer Ventura tok en imponerende 16. plass. (Foto: All Over Press)

Det ble ikke den norske drømmeavslutningen på Norwegian Challenge mange hadde håpet på, men det var flere lyspunkter på en regntung dag på Hauger.

Marius Thorp har hatt en tung sesong så langt, og ikke fått det helt til å stemme. Tilbake på norsk jord igjen var omsider litt etterlengtet stabilitet tilbake i spillet hans, noe som til slutt skulle bli belønnet med en oppløftende niendeplass, hans første topp ti-plassering for sesongen. Søndag gikk Thorp på par, 72 slag, en score han følte reflekterte spillet hans.

- Spillet var helt ålreit, men fortsatt ikke bra nok. Jeg følte i grunn at jeg fikk som fortjent, sa han til Norsk Golf etter runden.

Italiensk vinner

Han endte til slutt fem under par totalt, fire slag bak italienske Andrea Pavan som måtte ut i omspill mot Florian Praegant fra Østerrike. Himmelens sluser skulle virkelig åpne seg da avgjørelsen falt på det tredje omspillshullet. Både Pavan og Praegant åpnet med birdie på det første omspillshullet, før de så fulgte opp med rutinemessige par. På det tredje skulle avgjørelsen omsider komme da Praegant misset green og ikke klarte å redde par, mens Pavan senket sin tremetersputt for birdie. Dermed var hans første Challenge Tour seier et faktum, og 22-åringen kunne inkassere en pen sum på 228 000 kroner.

Tidligere denne uken hadde nok mange ventet seg lavere scorer etter at lederscoren var på åtte under etter første runde, men lederscoren har siden forandret seg med kun ett slag. Det har vært mye bevegelse i toppen, og mange spillere hadde realistiske vinnersjanser før avslutningsrunden. 

Frem til midten av juli hadde Marius Thorp kun klart en cut denne sesongen, i Mugello Tuscany Open i mai, men har nå kvalifisert seg for helgespill tre turneringer på rad. Og selv om det virker som om litt stabilitet er på vei tilbake i spillet, føler han det fortsatt er for tidlig å si.

- Dette var bare en turnering, men det er så klart gøy å endelig spille litt stabilt. Jeg må jo bare være ærlig å si at jeg ikke har spilt på langt nær bra nok i år. Jeg kunne fint gått på 67 slag en runde for så å følge opp med 82 neste dag. Sånn sett er jeg fornøyd med denne uken, sier han.

Prioriterer Challenge

Søndag hadde han Henrik Bjørnstad som caddie, og de to så ut til å kose seg sammen ute på den regntunge banen.

- Det var veldig greit å ha en til å hjelpe meg med å holde deg tørr der ute i dag. Vi gikk og pratet om det meste annet enn golf. Det var deilig, smiler Thorp. 

Også Henrik syntes det var en morsom runde, men innrømmer at han ikke lengtet nevneverdig tilbake til profflivet.

- Jeg var faktisk ikke så sugen på å spille selv, men det var utrolig gøy å gå caddie for Marius, sier han.

Nå retter Thorp søkelyset mot Danmark og neste Challenge Tour-turnering, Ecco Tour Championship. Og slik det ser ut fremover blir det nok Challenge-touren han kommer til å fortsette å spille på i år, til tross for at han har spillerett på Europa-touren.

- Det er kjedelig å gå rundt på Europa-touren og føle at man overhodet ikke får det til, så da blir det heller litt Challenge Tour-turneringer i år for å spille på meg litt selvtillit, og forsøke å få tilbake den gode følelsen igjen. Programmet er ikke planlagt så nøye fremover, men jeg vet i hvertfall at jeg spille i Danmark til torsdag.

Ventura imponerte

Og det var ingen tvil om hvilke to baller som var de mest populære blant publikum i dag - Kristoffer Ventura og Thorp gikk i flight rett etter hverandre, og etterhvert begynte det å bli en betydelig størrelse på publikummet som fulgte de to gruppene. Det var knyttet stor spenning til hvordan 16 år gamle Ventura kom til å prestere på avslutningsdagen i en så stor turnering, og med en runde på en over par delte han til slutt en knallsterk 16. plass. Unggutten fra Moss & Rygge har tilsynelatende spilt uten nerver denne uka, men begynte å føle det litt på kroppen søndag.

- Jeg har ikke følt så mye press, men det var litt mer i dag siden det var mer publikum. De forventer at jeg gjør det bra, men det er greit, sier han.

Til tross for at han gjort mer enn nok til å imponere alle denne uken virket han ikke hundre prosent fornøyd selv.

- Det var en veldig opp og ned-runde. Jeg puttet litt dårlig noen steder og hadde en dobbelbogey som ødela, men noen birdies gjorde at jeg fikk en grei score til slutt. Jeg har vel spilt ganske greit, forklarer han.

Ventura, Thorp og Eirik Tage Johansen delte 14. plassen før dagens runde, men sistnevnte falt langt tilbake etter en runde på fire over par søndag. Dermed ble det 37. plass, 23 plasser under der han startet dagen.

For øvrige resultater, se link nederst i artikkelen.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.