"Prøvespill" med mikrofly

MIKROFLY: Et lavtflyvende mikrofly tar deg med på en spektakulær runde over Les Aisses. (Foto: aissesgolf.com)

Golfbanen Les Aisses utenfor Orléans i Frankrike går nye veier i markedsføring. På de nye websidene tar de leserne med på en spektakulær runde over hele 18-hullsbanen i et lavtflyende mikrofly.

Tekst: Kaia Means

 

Videoen går som bakgrunn på websiden (www.aissesgolf.com), som gikk live i går. ”Vi måtte gjøre alt riktig på bare ett opptak,” sier eieren Alfred Seydoux. ”Heldigvis greide vi det.” 

På hull fem flyr mikroflyet forbi to greenkeepere som jobber ved greenen, og på hull åtte virker det som om flyet nesten sneier borti en golfbil. En golfer står i fairway, og kamera seiler rett over skulderen hans i det han slår ballen. Mikroflyet fortsetter og man ser at ballen lander på greenen under flyet.

 

Seydoux og kona Emilie Seydoux kjøpte Golf des Aisses, 150 sør for Paris og 20 km sør for Orléans i 2005. Banen var en relativt ordinær bane med tre nihullssløyfer, men etter en omfattende redesign er inntrykket nå et helt annet. Blant annet brukte de nye eierne store ressurser på å sprenge bort alle de asfalterte golfbilveiene.

Seydoux lot seg inspirere av britiske ’heathland’-baner som Sunningdale og Swinley Forest i England og Golf de Morfontaine i nord-Frankrike. Arkitekten for den nye banen var Martin Hawtree.

”Disse banene var en stor inspirasjonskilde for meg,” sier Seydoux. ”De er vakre baner i engelsk stil og de eksisterer i harmoni med naturen.”

 

Les Aisses reåpnet i juli i fjor, og ligger i La Ferté-Saint-Aubin i Sologne-regionen. Området er designert som et konserveringsområde.

Er det én ting med videoen som Seydoux er misfornøyd med, er det at opptaket ble gjort etter flere ukers tørke tidlig på året i fjor. Dermed er det blant annet tydelige dekkspor etter greenkeepernes biler på enkelte hull.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.