Sesongåpnet med åttendeplass

TOPP-TI IGJEN: Suzann Pettersen fortsetter fra der hun slapp i fjor, og kunne notere nok en topp ti-plassering (Foto: All Over Press).

Suzann Pettersen endte på åttendeplass i årets første LPGA Tour-turnering i Thailand. Verdensener Yani Tseng vant.

Med nok en plassering blant de ti beste i helgens turnering beviste Suzann Pettersen igjen at hun tilhører eliten av verdens beste kvinnelige golfspillere. Søndagens runde på par, 72 slag, tok henne tre plasser opp resultatlisten til en delt åttendeplass av Honda LPGA Thailand. Totalt endte hun tre slag under par for turneringen. Seieren var dog aldri innenfor rekkevidde.

Verdensener Yani Tseng fra Taiwan ledet turneringen med ett slag på Michelle Wie før helgens avslutningsrunde, og rettferdiggjorde rankingen sin med nok en seier søndag. Etter å ha vunnet tre turneringer på LPGA-touren i fjor, blant dem to major-turneringer, startet hun dermed årets sesong på best mulig vis. Med seieren inkasserte hun 1,2 millioner av de 8 millioner kronene som var i potten.

Tseng avsluttet med en runde på 66 slag, og endte dermed på 15 under par totalt, fem slag foran Wie. 66 slag var forøvrig også dagens laveste score. Kun fire av de 59 spillerne i feltet klarte å levere runder på 60-tallet.

Det begynner å bli en liten stund siden "Tutta" sist vant på touren. Hennes forrige seier kom i september 2009, da hun vant CN Canadian Women's Open. Neste uke får hun en ny mulighet til å kjempe om sin første seier på et halvannet år. LPGA-touren holder seg da i det fjerne østen, når HSBC Women's Champions spilles på Tanah Merah Country Club i Singapore.

Resultater fra helgens turnering finner du her

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.