Siste slaget er slått på Kongsvinger

SISTE SLAG: Onsdag ble Vinger Golf AS på Kongsvinger begjært konkurs. (Foto: Peter Bjerkeseth)

Det blir ikke mer golf på Kongsvinger GK. Onsdag ble Vinger Golf AS begjært konkurs.

Det er glomdalen.no som melder de triste nyhetene.

- Vi forsøkte å få til en løsning med kreditorene etter at kommunestyret sa nei til å hjelpe oss sist uke. Vi ville sørge for å ha banen på Liermoen åpen til 1. oktober, for deretter å lukke dørene for vinteren, og vi ba om 150 000 kroner fra hver av de to største kreditorene. Sparebanken Hedmark sa ja, Innovasjon Norge sa nei. Dermed besluttet styret å melde oppbud, sier styreleder Erling Strøm i Vinger Golf AS i et intervju med Glåmdalen.

Strøm peker på kommunens avgjørelse om å ikke støtte golfanlegget ytterligere som avgjørende for oppbudet. Videre forteller styrelederen at han hadde håpet de kunne få på plass en løsning som gjorde at det kunne bli spill ut denne sesongen, men nå er altså det siste slag på vakre Kongsvinger GK slått.

Kristin Malonæs i Innovasjon Norge peker på konkursloven som grunnlaget for deres avgjørelse om å ikke støtte banen videre.

- Vi kan ikke særbehandle noen utenom reglene. Som statlig organ må vi følge konkursloven, og de reglene gjelder også under gjeldsforhandlinger, sier hun til Glåmdalen.

Kongsvinger Golfklubb leverte oppbudsbegjæring i starten av august, men holdt siden banen åpen mot at alle har måttet betale greenfee. For klubbens medlemmer har det vært 100 kroner i greenfee og 300/350 kroner som vanlig for medlemmer av andre klubber. Og oppbudsbegjæringen har på ingen måte gått ut over baneforholdene - banen har virkelig vært i topp stand denne sommeren, til tross for store nedbørsmengder.

På et fellesmøte onsdag 24. august ble grunnlaget for en ny golfklubb på Kongsviner lagt, der det ble sagt at de store lånegiverne hadde kommet opp med en finansieringspakke som la grunnlaget for en langsiktig løsning, men dette blir nå da altså dessverre ikke noe av.

Bruk kommentarfeltet under og si din mening om situasjonen!

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.