Stjernespekket i toppen i Dubai

MAJESTETISK: Rory McIlroy elsker Dubai, og med god grunn. Etter halvspilt turnering deler han ledelsen med Thomas Bjørn. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy og Thomas Bjørn deler ledelsen etter halvspilt Omega Dubai Desert Classic.

Rory McIlroy er i ferd med å rettferdiggjøre sin posisjon han hadde som forhåndsfavoritt før ukens Europatour-turnering i Dubai. Med en andrerunde på syv under par, ett slag bedre enn gårsdagens runde ligger han nå 13 under totalt. Dermed klatret verdenstoeren opp til ledelse, hvor han senere på dagen fikk selskap av den danske veteranen Thomas Bjørn.

 

- Det føles som om jeg spilte mye bedre i dag. Jeg startet veldig solid og fortsette å plukke opp birdies underveis. Jeg har mye mer selvtillit fra tee, og leser greener bedre. Dermed har jeg et perfekt utgangspunkt og jeg gleder meg veldig til helgen, sa McIlroy etter runden.

 

Nummer tre og fire i verden, Martin Kaymer og Lee Westwood er også i nærheten av teten - Kaymer deler fjerdeplassen to slag bak, mens Westwood er ytterlige ett slag bak på syvende plass. Uten at Bjørn lar seg stresse av den grunn.

 

- De klarer å gjøre de mest utrolige ting, men da jeg vant i Sveits var alle de samme på leaderboardet, og det er ikke lenge siden. Det er veldig lett å la seg imponere av hvordan de spiller, men man må bare gå ut og fokusere på ditt eget spill.

 

Martin Kaymer noterte seg forøvrig for sitt første hole-in-one i karrieren fredag, på det 170 meter lange 16. hullet. Det ble belønnet med en splitter ny Omega-klokke. Som en av Rolex sine hovedambassadører spørs det dog hva tyskeren gjør med den.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.