- Det tar tid

TÅLMODIGHETSPRØVE: Tiger Woods jobber fortsatt med svingendringene som Sean Foley forsøker å lære ham. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods møtte pressen i forkant av ukens The Players Championship på Sawgrass. For en gang skyld er ikke forventningene skyhøye.

Til tross for seieren hans på Sawgrass i 2001, har Tiger historisk sett levert dårlige resultater i turneringen. De to siste årene har han i tillegg måtte han bryte turneringen på grunn av skader i benet. Da han gikk av banen etter bare ni hull i 2010, sa hans spillepartner Hunter Mahan at det var "noe av det dårligste spillet jeg har sett av en proff".

 

Til tross for den etterlengtede seieren på Bay Hill for noen uker siden, gjenstår det fortsatt en del spørsmål om formen til Tiger. I US Masters endte han på en skuffende 40. plass, og forrige ukes Wells Fargo Championship ble det hans 8. missede cut i karrieren. 

 

Konfrontert med hvorfor han har slitt med å få det til å klaffe på Sawgrass, svarer han:

 

- Enten så har jeg gjort det veldig bra, eller så har jeg det ikke. Det er slik denne golfbanen er. Om spillet ikke sitter blir man straffet ganske hardt, men når spillet sitter føles banen ganske lett for på greenene heller mange av bakkene mot hullet. Det gjør det enklere å sette innspillene nærme.

 

Tiger Woods sitt samarbeid med svingtrener Sean Foley nærmer seg nå to år. Fortsatt føles svingendringene han foretok etter å ha gått fra gamletrener Hank Haney ikke naturlige.

 

- Jeg er fortsatt ikke 100 prosent komfortabel. Jeg har gjort en del endringer. Augusta var bra for meg i det store bildet. Der var det åpenlyst at jeg fortsatt har mye jobb igjen, og jeg fikk svar på hva jeg må jobbe med. Siden da har jeg jobbet hardt, og forsøkt å forberede meg til denne uken.

 

Tigers tidligere trener, Butch Harmon sa under fjernsynsendingen i Masters at Tiger har sluttet å spille golf, han "spiller svingen sin" - Tiger sier det stemmer at han har blitt mer mekanisk enn tidligere, men at det er en naturlig konsekvens av svingendringene.

 

- Man blir definitivt mer mekanisk når man ender på svingen. Jeg har gjort dette tidligere, og har gått gjennom lignende perioder før. Det tar litt tid, men etterhvert kommer man til det punktet hvor endringene føles naturlige og effektive. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.