- Tiger får frem det beste i meg

LEFTY BEST IGJEN: Phil Mickelson har gjort det til en vane å trekke det lengste strået i duell mot Tiger Woods. (Foto: All Over Press)

Mens Tiger Woods igjen sprakk på sisterunden, gjorde Phil Mickelson alt rett da han søndag tok sin første seier for året i AT&T Pebble Beach National Pro-Am.

Lefty sitt utgangspunkt før avslutningsrunden var en luke på seks slag opp til lederen Charlie Wi. Wi fireputtet for dobbelbogey på det første hullet, og plutselig åpnet det seg helt i toppen. Mickelson utnyttet muligheten. Tiger rotet den bort.

 

Mickelson avsluttet med en kanonrunde på 64 slag, åtte under par og slo dermed Woods med 11 slag på den siste runden. Med en totalscore på 17 under par endte Lefty til slutt to slag foran andremann Wi, som brukte dagen på å forsøke å komme seg tilbake på par igjen.

 

Mickelson forteller at Tiger får frem det beste i ham:

 

- Jeg føler meg veldig inspirert når jeg spiller med ham. Jeg elsker å spille med ham, han får ut det beste i meg. Jeg håper han fortsetter å spille bedre og bedre, og jeg håper at han og jeg får flere muligheter til å spille sammen i avslutningsrundene.

 

Slik var det ikke for noen år siden. Siden 2007 har Mickelson stort sett trukket det lengste strået når de to har spilt sammen, men før den tid var saken en helt annen.

 

- Det har bare vært slik de siste fem årene. Før det ga han meg ganske mye bank. Vi må ikke glemme det store bildet her, han har gitt meg virkelig bank. Men de siste årene har jeg klart å grave frem min beste golf når vi har spilt sammen.

 

Etter seks hull var Tiger bare ett slag bak ledelsen, men med tre bogeys på rad, falt han raskt i fra. Woods bommet flere korte putter, og virket aldri komfortabel med de ondulerte Pebble Beach-greenene. Det 18. hullet oppsummerte runden hans - en treputt etter å hatt muligheten for eagle. Dermed signerte han for en skuffende avslutningsrunde på tre over par. 

 

- Jeg slo ikke ballen så dårlig som scoren indikerte, men jeg puttet helt forferdelig. Jeg puttet så bra på lørdag, men i dag føltes det ikke bra. Ingenting av det jeg prøvde på virket. Som en konsekvens gjorde jeg en mengde feil på greenen, måtte en skuffet Tiger konstatere etter runden.

 

Woods så ut til å ta tilbake litt momentum etter å ha hullet ut for birdie fra greenbunkeren på det 12., samtidig som Mickelson stod over en par-putt på ti meter. Men Lefty rullet iskaldt inn sin putt, og så seg aldri tilbake derfra. På det 15. hullet hadde han nok en timeter for par, og nok en gang rullet han den i koppen.

 

Mickelson er nå den niende spilleren i PGA-tourens historie til å vinne 40 ganger eller mer på touren. Etter en skuffende fjorårssesong, føler han nå at spillet sakte, men sikkert er på vei tilbake igjen.

 

- Dette er en av mine mest emosjonelle seiere. Grunnen er at jeg har hatt litt tvil de siste ukene, med tanke på de høye scorene jeg har hatt. Etter noen veldig bra treningsøkter, begynte jeg å tvile på å om jeg klarte å ta det med ut på golfbanen. Dette gir meg mye selvtillit og fjerner all tvilen jeg har hatt.

 

Neste PGA Tour-turnering, Northern Trust Open slår i gang på Riviera CC torsdag. Uken etter er det klart for World Golf Championships-Accenture Match Play Championship i Arizona, der de 62 beste spillerne i verden møter hverandre til match.

 

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.