- Tutta på toppen vil ikke være størst

STORT: Men ikke størst. Idrettshistoriker Tom A. Schanke mener at det ikke kvalifiserer til tidenes norske idrettsprestasjon om Tutta blir verdensener. (Foto: All Over Press)

I et intervju med NRK sier idrettshistoriker Tom A. Schanke at dersom Tutta havner på toppen av verdensrankingen, vil det ikke være tidenes norske idrettsprestasjon.

Etter at Tutta forrige søndag vant Safeway Classic, hennes tredje seier for sesongen, dyttet hun Cristie Kerr ned fra andreplassen på kvinnenes offisielle verdensranking. Nå er det bare Yani Tseng står mellom henne og tittelen "verdens beste kvinnelige golfspiller". Sportssjef i NGF, Frode Scheie sier til NRK at dersom det skjer vil det være tidenes idrettsprestasjon av en nordmann.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke er på sin side ikke enig.

- Det er så godt som umulig å sammenlikne idretter og resultatene der. Men tidenes norske idrettsprestasjon vil det ikke bli. Det er Vebjørn Rodals OL-gull på 800-meter i 1996, sier Schanke i et intervju med NRK.

Han sier at de store mesterskapene henger høyest, og trekker parallellen mellom OL og major-turneringene, og sier at OL står høyest. Verdensrankingen sammenligner han med verdenscuper i andre idretter.

- Hvis hun virkelig går på topps på verdensrankingen, er det som å lede verdenscupen, sier han.

Bak Rodal rangerer han de fire som har forsvart sine OL-gull, Jon Rønningen, Andreas Thorkildsen, Olaf Tufte, og Knut Holmann som de største prestasjonene. Og den største utøveren mener han er Sonja Henie.

Les hele intervjuet med Schanke her

Er du enig med idrettshistorikeren? Eller synes du at Suzann som verdensener ville vært tidenes norske idrettsprestasjon?

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.