Daffinrud fortsatt topp-10 i Australia

Daffinrud fortsatt topp-10 i Australia

Tonje Daffinrud er best av de norske i Australia. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tonje Daffinrud ligger syv slag bak teten før siste runde av RACV Gold Coast Challenge på den australske touren.

Daffinrud fulgte opp sin åpningsrunde på en under par med å gå to over par fredag. Selv om hun tapte terreng til toppen av leaderboardet, beholdt hun 8. plassen på leaderboardet. Vestfold-spilleren gjorde tre birdies, fem bogeys og resten par på sin runde.

Med +1 sammenlagt har hun nå syv slag opp til den thailandske lederduoen Prima Thammaraks og Pannarat Thanapolboonyar.

Fjorårssesongen ble avsluttet på nervepirrende vis for Tonje Daffinrud. Til tross for tre missede cuter på rad på tampen av sesongen, fornyet hun europatour-kortet med et nødskrik. Hun sikret arbeidstillatelsen på Ladies European Tour med bare 500 euros margin.

En som også lader opp til europatour-sesongen 2017 i Australia, er Daffinruds lagvenninne og proffdebutant Madelene Stavnar.

16-åringen måtte to over par fredag, men også hun unngikk å falle mange plasser nedover leaderboardet. Hun ligger på en fin 17. plass, tre over par, en plass under der hun startet dagen. Stavnar gjorde to birdies, fire bogeys og resten par fredag.

Når Ladies European Tour braker løs i Australia 9. februar, blir Stavnar tidenes yngste norske LET-spiller, tre år yngre enn Suzann Pettersen var da hun debuterte.

Team Norway-coach Geoff Dixon sier til Norsk Golf at det er tøffe forhold i Australia med lynraske, ondulerte greener og temperatur over 30 varmegrader.

Marianne Skarpnord forbedret spillet sitt med syv slag etter torsdagens blytunge åpning på 80 slag. Fredagens runde på par gjør at hun fortsatt ligger +7 sammenlagt. Det løftet henne fra 82.- til 41.-plass.

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.