Garcia holdt Stenson på avstand

Garcia holdt Stenson på avstand

(Foto: Getty Images)

Sergio Garcia tok sin tolvte seier på europatouren i Omega Dubai Desert Classic. Han ledet turneringen fra start til slutt.

Garcia festet tidlig grepet om turneringen med en åpningsrunde på syv under par torsdag. Han så seg aldri tilbake. Hans bunnsolide spill på Emirates GC ble rundet av med en prikkfri 69-runde søndag, bestående av tre birdies og ikke en eneste bogey. Dette var spanjolens først seier på europatouren siden 2014.

Garcia startet dagen med en ledelse på tre slag. Henrik Stenson, som var nærmeste utfordrer, la litt press på Garcia da han gjorde to birdies på rad på hull 13 og 14, men Garcia svarte raskt og holdt Stenson unna.

– Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jeg spilte og håndterte noen viktige øyeblikk for å slå Henrik. Vi vet alle hvilken stor spiller han er, konstaterte Garcia etter at seieren var et faktum.

– Dette er en herlig start på året. Nå skal jeg forsøke å fortsette på samme måte. 

Seieren løfter Garcia fra 15. til topp-ti på verdensrankingen. Avhengig av hva som skjer senere i kveld på PGA-touren i Phoenix, kan Garcia hoppe så høyt som til 9.-plass.

Se Garcias høydepunkter fra søndagens avslutningsrunde under.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.