Solid sesongåpning av Vestfold-jentene i Australia

Solid sesongåpning av Vestfold-jentene i Australia

Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar er godt i gang i Australia. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tonje Daffinrud ligger inne blant de ti beste etter åpningsrunden av RACV Golf Coast Challenge på den australske touren. Også 16 år gamle Madelene Stavnar er godt i gang i proffdebuten.

Daffinruds (Vestfold GK) åpningsrunde på en under par bestod av tre birdies, to bogeys og resten par. Det holder til delt 8. plass, kun to slag bak tet-trioen Karis Davidson (Australia), Michele Thomson (Skottland) og Aditi Ashok (India). Det smaker nok godt etter en tung avslutning på fjorårssesongen, som ble rundet av med tre missede cuter på rad. Daffinrud fornyet europatour-kortet med et nødskrik i fjor, med bare 500 euros margin.

En som også lader opp til europatour-sesongen 2017 i Australia, er Daffinruds lagvenninne og proffdebutant Madelene Stavnar. Når Ladies European Tour braker løs i Australia 9. februar, blir Stavnar tidenes yngste norske LET-spiller, tre år yngre enn Suzann Pettersen var da hun debuterte.

Torsdag startet Stavnar med en høyst godkjent runde på en over par. Den stabile runden inneholdt en bogey og hele 17 par. Det gir delt 16. plass, fire bak lederne.

– Bra start på RACV for Daffinrud og Stavnar.  Det var veldig vanskelige flaggplasseringer i dag, raske, ondulerte greener, og det var vanskelig å gjøre birdies i dag. I tillegg var det ekstremt varmt, 30 varmegrader, sier Geoff Dixon, Team Norway-coach og Stavnars trener, til Norsk Golf.

For Marianne Skarpnord sin del ble det en heller forglemmelig start på 2017-sesongen. Med syv over par (80) ligger hun helt nede på 82. plass.

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.