Stavnar imponerte: Beste norske i proffdebuten

Stavnar imponerte: Beste norske i proffdebuten

Madelene Stavnar med leaderboardet som viser 11. plass i hennes første turnering som proff. (Foto: Geoff Dixon)

16 år gamle Madelene Stavnar ladet opp til neste ukes europatour-debut med en turnering på den australske touren. Der fortsatte hun der hun slapp i fjor høst.

Den fryktløse Vestfold-jenta endte på en knallsterk 11. plass i RACV Gold Coast Challenge - hennes første turnering som profesjonell golfspiller. Stavnar lå på 17.-plass før lørdagens tredje og avsluttende runde, men klatret seks plasser med en avsluttende på par - hennes beste runde denne uken. Hun gjorde fire birdies, to bogeys og en dobbelbogey, og endte +3 sammenlagt for turneringen

Det var bare ett slag utenfor topp-ti og tre slag foran nest beste norske spiller, europatour-veteranen Marianne Skarpnord.

– Dette var en veldig imponerende start på proffkarrieren hennes, konkluderer Geoff Dixon, Team Norway-coach og også Stavnars trener, overfor Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han sier forholdene denne uken var tøffe med lynraske og ondulerte greener, temperaturer på 30 varmegrader og tidvis veldig tøffe flaggplasseringer.

– Hun var fantastisk rundt greenene. Hun holdt hodet kaldt de gangene tingene ikke gikk hennes vei.

Marianne Skarpnord delte 22.-plassen på seks over par. Hun åpnet turneringen med en skuffende 80-runde torsdag, men har siden fulgt opp med solide runder på 73 og 72 slag.

Tonje Daffinrud var den eneste norske spilleren blant de ti beste de to første rundene. Lørdag ble det kollaps med en runde på syv over par (80). Dermed raste hun fra 8.- og helt ned til 32.-plass.

Thailenderen Prima Thammaraks vant turneringen på seks under par.

Neste uke er det duket for sesongstart på Ladies European Tour, og både Stavnar, Skarpnord og Daffinrud stiller til start. Da blir Stavnar tidenes yngste norske LET-spiller, tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun debuterte.

Resultater RACV Gold Coast Challenge 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.