Sterke juniorprestasjoner i Storbritannia

Sterke juniorprestasjoner i Storbritannia

Madelen Stavnar fortsetter å imponere. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Fantastisk norsk innsats så langt av både guttene og jentene i British Amateur Championship - en av Europas desidert største juniorturneringer.

Kristoffer Reitan var øverst av 250 spillere etter de innledende slagspillrundene, og sikret dermed førsteseedingen i torsdagens 32-delsfinale.. Det endte med en dramatisk seier på det siste hullet mot engelskmannen Conor White. Reitan var på et tidspunkt nemlig fire ned, men kjempet seg tilbake, og sikret dermed en plass i 16-delsfinalen mot en annen engelskmann, Daniel O’Loughlin fredag.

(Artikkelen fortsetter under)

Snuoperasjon på Kristoffer Reitan torsdag. (Foto: Benjamin A. Ward)

16-delsfinale blir det også på Ruben Pettersen og Kenneth Johansson, som imponerte med å vinne sine matcher mot henholdsvis Alejandro Del Rey og Max Schmitt en og to opp.

Markus Braadlie endte på andreplass i kvalifiseringen, men måtte dessverre gi tapt for spanjolen Ignacio Montero Gimeno i første match.

Scoreboard

På jentesiden fortsetter Vestfold-jenta Madelene Stavnar sitt fantastiske spill på Royal St. Davids Golf Club. Hun var i likhet med Kristoffer Reitan øverst på leaderboardet etter de to første rundene.

I den første matchen onsdag morgen utklasset hun danske Stephanie Astrup 5&4. På ettermiddagen fulgte hun opp med å slå iren Julie McCarthy på det første omspillshullet. Nå venter Alexandra Fortsterling fra Tyskland i onsdagens åttedelsfinale.

Stavnars klubbvenninne, Celine Borge måtte dessverre gi tapt på hull 18 mot franske Chloe Salort i 32-delsfinalen.

NB! Sandra Nordaas er regjerende mester i Girls’ British Open Amateur Championship.

Scoreboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.