Tiger snublet igjen - tolv bak Garcia

Tiger snublet igjen - tolv bak Garcia

(Foto: Getty Images)

Tiger Woods ligger an til å misse sin andre cut på rad. Han ligger nesten på jumboplass i europatour-turneringen Omega Dubai Desert Classic.

De fleste hadde nok regnet med at Tiger Woods kom til å være litt rusten i årets comeback på touren. Spillet som Tiger har vist den siste uka er imidlertid ikke preget av rust; Tilstanden har vært langt dårligere enn som så. 

Etter å ha misset cuten i forrige ukes turnering på Torrey Pines for første gang i karrieren - et sted han har vunnet åtte ganger tidligere - fulgte han torsdag opp med en åpningsrunde på hele fem over par (77) i Dubai.

Jeg må finne ut av hva i hel**** jeg gjorde der og forhåpentligvis gjenskape det  i 54 hull til

Tiger om dagens to siste utslag

Hans wedge i vannet på hull 18 var en symbolsk oppsummering av hvordan den siste uka hans har vært.

På en dag der 61 spillere kom seg under par, ligger Tiger helt nede på 124. plass, ett slag unna bunnen av leaderboardet og tolv bak lederen Sergio Garcia. Dermed ser det ut til at oppholdet i Midtøsten blir kortvarig for 41-åringen. Tiger gir imidlertid ikke opp håpet.

– Forhåpentligvis blåser det i morgen og jeg kan gå en lav runde for å komme meg tilbake på par. Det er absolutt ikke umulig å vinne turneringen, sa Tiger i pressekonferansen etter runden.

Han slo to kanondriver på sine to siste hull for dagen. Han håper de kan markere et vendepunkt for ham.

– De to siste drivene jeg slo på hull åtte og hull ni i dag var annerledes. Jeg må finne ut av hva i hel**** jeg gjorde der og forhåpentligvis gjenskape det  i 54 hull til. Jeg slo ikke ballen veldig bra. Og jeg slo sannsynligvis 16 av puttene for kort. Jeg klarte ikke å forstå meg på hastigheten på greenene og endte opp med en høy score, sier Tiger, som gikk sin første birdiefrie runde noensinne på Emirates GC.

– Jeg kommer til å kjempe ræ** av meg i morgen for å gå en lav runde, konkluderer Tiger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sergio Garcia leder i Dubai.

På motsatt side av leaderboardet var Sergio Garcia (Spania) i total kontroll hele runden. Med seks birdies, en eagle og én enslig bogey leder han med ett slag over Felipe Aguilar (Chile) og George Coetzee (Sør-Afrika).

Garcia rakk å komme inn i klubbhuset like før det begynte å blåse opp.

– Det var en fin start. En god, solid runde. Det var deilig å få inn en god score før vinden kom. Jeg slo noen virkelig gode slag, og jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spilte, sa han etter runden.

Selv om Tiger foreløpig bare virker som en skygge av seg selv, mener Matthew Fitzpatrick, Tigers spillepartner torsdag, at det bare er et spørsmål om tid før han finner formen. Den 22 år gamle engelskmannen syntes det var stort å spille sin første runde noensinne med Tiger.

– Det var en fantastisk opplevelse og noe jeg aldri kommer til å glemme. Så nervøs har jeg ikke vært på en god stund. Han var veldig hyggelig. På åpningshullet snudde jeg meg til caddien min og så: "dette er allerede en av mine favorittrunder". Jeg er sikker på at Tiger kommer til å komme tilbake til sitt beste. Alle ønsker å se ham tilbake.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.