Klar for utfordringer | norskgolf.no
Klar for utfordringer

Nå bærer det endelig til Sveits, hvor jeg skal spille den første av fem turneringer på rad på Challenge Touren. 

Turneringen starter ikke før på torsdag, men allerede mandag morgen setter vi altså kursen mot Golf Sempachersee i den lille byen Hildisrieden. Min reisekompanjong er Trondheims store sønn, Elias Bertheussen, og sammen med Espen Kofstad skal vi altså forsvare de norske farger denne uka. 

Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, men samtidig må jeg jo innrømme at jeg er litt spent også. Å spille som proff på såpass høyt nivå er det jeg har drømt om i alle år, så det kribler naturligvis litt ekstra i magen nå som det hele er i ferd med å starte. 

Det har vist seg flere ganger at jeg har god nok golf i kroppen til å konkurrere på høyt nivå, så jeg planlegger ikke å endre noe som helst bare fordi jeg nå skal spille i en annen setting. Jeg skal gjøre så godt jeg kan og spille som jeg pleier, så holder dette forhåpentligvis til en god plassering!

Den siste uka har gått med til mye trening, og jeg føler i grunn at jeg er så godt forberedt som jeg kan få blitt. På lørdag var jeg på Bærum Golfklubb og trente med min coach, Fredrik Enge, og som vanlig var dette en fornøyelig og produktiv affære. Vi finpusset teknikken og gjorde noen små endringer som føltes veldig bra, så nå handler det bare om å komme i konkurransemodus og å få ballen i hullet på færrest mulig slag.

I tillegg til det som har skjedd på golfbanen, har det skjedd en del ting på ”kontoret” også. Min såkalte ”Birdie & Eagle Club,” hvor man kan bli med og støtte meg basert på hvordan jeg spiller, er allerede godt i gang. I løpet av bare noen få dager har vi kommet opp i over 50 medlemmer, og det er veldig smigrende å se at det er såpass mange som vil være med og hjelpe.

Det er fortsatt mulig å melde seg inn, og om det skulle være av interesse finnes all nødvendig informasjon på www.joakimmikkelsen.com.

Hvor lønnsomt dette blir er selvfølgelig helt opp til meg, så vi får inderlig håpe at jeg ikke ryker på en birdietørke når showet slås i gang. I så tilfelle hadde det jo blitt billigere for medlemmene av denne klubben, men jeg regner med at de som har blitt med ønsker at jeg skal skyte så mange fugler som mulig!

Livescoring til Challenge Tour´en finner man som vanlig på www.europeantour.com, og forhåpentligvis blir det noen nordmenn å finne høyt oppe på lista. I tillegg til scoreoppdateringen skal jeg forsøke å komme med noen ord på min Twitter-konto (@j_mikkelsen) samt min rykende ferske hjemmeside.

Nå har jeg i grunn ikke så mye mer å melde, men før jeg legger ned pennen vil jeg benytte anledningen til å takke alle som har blitt med i ”fugleklubben” så langt. Uten støtte fra utsiden hadde ikke denne satsingen vært mulig, så jeg setter naturligvis veldig pris på all hjelp jeg kan få. Nå blir det min oppgave å bidra med underholdning for pengene, og jeg kan i alle fall love at jeg skal gjøre mitt aller beste.

Etter turneringen i Sveits bærer det rett videre til Italia, og jeg er tilbake med ”reisebrev” her på norskgolf.no neste uke.

Kommentarer
Unge Mikkelsen er ikke fullt så ung lenger iflg Challenge -touren sin spillerprofil. 26 år neste måned står det der. Får håpe at du spiller som en "veteran" denne uken i Sveits. Lykke til for deg, Elias og Espen.
Vil være interessant å få vite hva du mener med at du har vist at du er god nok til å kokurrerere "på høyt nivå". Hva er det? Du spilte Challenge tour i Norge i fjor, og misset cuten. Men du mener vel at du er bedre nå? Og du spilte en Ecco eller Nordea for ikke lenge siden, og misset cuten. Eller mener du at collegegolf i USA holder et høyrere nivå enn CT? Du bør være meget fornøyd om du klarer cuten i 2 av disse 5 turneringene.
Joakim, Good Luck to you in your upcoming matches from your old Baylor fans. We really enjoyed having you in Waco the last few years and you will be greatly missed. Despite the critics and the challeges of the next level, I'm sure your hard work will payoff in the end. I hope you think as highly of us as we do of you and that you will find us some other fine young men over to play for Baylor.
Kjør videre med en åpen linje, det er gøy å lese dine skriblerier. Vi som kjenner deg litt vet at du har for vane å få til det du setter deg som mål. Lykke til i Sveits og resten av sesongen !
Lykke til på din ferd fra bane til bane og fugl til fugl! Spennende uker!
Hei! Her var det mange hyggelige innlegg - takk for det =) Joel - med mine 168 cm og knallblonde hår har jeg aldri blitt beskyldt for å se eldre ut enn mine 22 år...Men som du sier hadde det passet bra å spille som en veteran denne uka! Hehe. LB - Takk for lykkeønskninger! Jeg har vært så heldig at jeg har nådd mange av mine mål så langt, men det er nå det aller vanskeligste starter. Gleder meg til å få prøve meg på dette nivået og se hva det handler om ute blant proffene! Øivind - Nok en gang, takk skal du ha! Moro at du følger med, så får vi bare håpe at det blir noen fugler her og der. Spennende blir det uansett. Go Bears - Thanks a lot. My time at Baylor was truly amazing, and something I will cherish and remember for the rest of my life. Playing professional golf is a lot like starting all over again, but I´m excited to get going and see what it´s all about. There will always be criticism (and jealousy) when you try to do something outside the norm, but that´s just the way it is. Either way I´m proud of what I have achieved so far, and very thankful that I get the chance to try this at the next level. Sic ´em bears! Anonym - Hvem du enn er, moro at du følger med her på bloggen! Jeg har ikke for vane å "forsvare meg" for folk jeg ikke vet hvem er på nettet, men siden dette står offentlig og jeg svarer på alle de positive innleggene her inne, får jeg vel svare på ditt også! Jeg er i grunn ganske fornøyd med måten jeg har spilt som amatør de seneste årene, og uansett hvordan det måtte gå som proff er jeg ikke redd for å si at jeg er stolt av det jeg har oppnådd så langt. Min collegekarriere står godt i stil med hvordan mange av nåtidens "stjerner" spilte på college, men jeg skjønner jo selvfølgelig at dette ikke garanterer en glitrende proffremtid for meg på noen måte. Å hevde seg i toppen som amatør i en verdensidrett er "høyt nivå" etter mine standarder, men det er jo ikke sikkert at alle er enig i det ;) Collegespillere er amatører, spillerne på Challenge Tour er profesjonelle. Selvfølgelig er det nivåforskjell, men det er ikke dermed sagt at collegespillere ikke kan hevde seg blant proffene. Det finnes det mange eksempler på! Golf har nettopp blitt mitt yrke, og jeg har allerede misset en cut, men også fått en 10. plass på Ecco Tour. Tror ikke det er så mange som er i verdensklasse i sin yrkesretning bare noen uker etter at de startet ny jobb, så jeg har ikke dårlig tid foreløpig . . . Jeg vet at dette blir krevende, men velger å møte nye utfordringer med positivitet og beste mulige holdning. Om jeg bare spredde negativitet her på bloggen tror jeg ikke det er så mange som hadde giddet å følge med! Om du lurer på noe mer, Anonym, må du gjerne sende meg en mail. ---- Takk for alle kommentarer =)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
VG GOLFGUIDE