Europeiske baner har det tøffest | norskgolf.no
TOMT: Mange baner i Europa har opplevd betydelige konsekvenser av finanskrisen. Dundonald Links på det skotske vestkysten er intet unntak.

Europeiske baner har det tøffest

Alvorlig utvikling og betydelige konsekvenser av finanskrisen, opplyser KPMG.

Nær seks av ti golfbaner i Norden har opplevd negative konsekvenser av finanskrisen, mens to tredjedeler av golfbanene i Europa, Midt-Østen og Afrika melder om den samme utviklingen. Det viser en undersøkelse gjennomført av Golf Advisory Practice i KPMG.

Nær halvparten av golfbanene har sett både driftsinntekter og driftsresultatet falle i takt med stagnasjonen i næringslivsaktiviteten. De som er rammet hardest er golfanlegg der det er bygget opp hotellkompleks i tilknytning til banen.

Alvorlig utvikling

– Når nesten åtte av ti golfanlegg med hotellfasiliteter har opplevd betydelige konsekvenser av finanskrisen, er dette en alvorlig utvikling. Men det er også store regionale forskjeller, som gjør at enkelte områder er spesielt hardt rammet. I de markedene vi har undersøkt er fallet størst i Afrika, som i praksis er Sør-Afrika og Mauritius, sier direktør Erik Solberg i KPMG.

For fire av ti baner er konsekvensene at antallet spilte runder er redusert, samtidig melder 34 prosent av banene at de har hatt en økning.
– Ut fra undersøkelsen ser vi at de øst-europeiske landene, som primært har utviklet en rekke baner de siste årene, og kommer fra en situasjon med underdekning, har en vekst selv under finanskrisen. For total sett har en av tre golfbaner evnet å øke driftsinntektene sine i 2009, sier Solberg.

Kostnadskutt

For å bedre resultatet har 65 prosent av banene arbeidet med kostnadskutt og to av ti har enten refinansiert eller restrukturert driftsselskapet. De offensive grepene for golfbanene har blant annet vært å endre markedsstrategi (63 prosent), arbeid med å øke kundetilfredsheten (58 prosent) og endring av prisene (44 prosent).
- Når kun en av tre baner har klart å øke inntektene, mens kostnadsnivået har vært på samme nivå som i 2008 eller lavere, sier dette det meste om utfordringene i denne sektoren, sier han.
En av tre baner har allerede opplevd en bedring eller tror på en bedring i første halvår, og flere enn halvparten tror 2010 vil bli bedre enn 2009.

Kommentarer
Var selv i Murcia og spilte endel baner i Polarisworld-komplekset, og det var trist å se så mange leiligheter til salgs på omlag alle resortene. Mar Menor virker å ha klart seg ganske greit, men resten av de, med Condado De alhamo på toppen har en interresant fremtid i møte. Og var om du sa, det å flytte tee-time samme dag var aldri noen problem.
Har vært i Spania/Costa Blanca nu i Mai måned. Kan bare bekrefte at noe har skjedd med hensyn til antall gjestespillerer. Spillte på La Marquesa, Las Ramblas,La Torre,Lo Romero med fler. Det var faktisk slik at det bare var å møte opp på banene og få spilletid nesten med en gang. Bare for et par år siden var situasjonen en helt annen. Dette er jo veldig synd for oss golfere og for banene som tydelig sliter med å få endene til å møtes. Vil tro situasjonen er noe bedre hær hjemme. For å nevne La Torre som er en bane i Polaris World og med en hel by bygd opp rundt banen ble vi litt skremt av hvor dødt det var. Alle skiltene til salgs/Se Vende var veldig iøyenfallende. Får håpe dagens problemer ikke blir værre. Ønsker alle en fin golfsesong.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
VG GOLFGUIDE