Er dette verdens høyeste golfbane? | norskgolf.no
PÅ PLASS: Jostein Jensen fra Egersund har sendt oss dette bildet fra La Paz. Det gleder oss å se at også bladet Norsk Golf er til stede. (Foto: Privat)

Er dette verdens høyeste golfbane?

I La Paz spiller du golf 3342 meter over havet.

Jostein Jensen hører normalt hjemme i Egersund Golfklubb, men fra sommerens ferieopphold i Bolivia har han sendt oss dette bildet.

- Jeg hadde med meg Norsk Golf nr. 3 som jeg har hadde god tid til å lese grundig. Der leste jeg blant annet i reportasjen fra India at en golfbane der mener at den er verdens høyest liggende på 2700 moh, skriver Jensen, som stusset på denne påstanden.

Han befant seg nemlig selv på over 3000 m.o.h.

- Jeg hadde gleden å spille golf på La Paz Golf Club. Dette var en meget fin 18-hulls bane, med mange fine fasiliteter. Men i dag var ikke det så viktig, det viktigste for meg er at banen ligger på 3318 m.o.h. Det høyest hull er 3342 m.o.h, poengterer han.

I La Paz hevder man også at dette er den høyest beliggende golfbanen. Redaksjonen tør ikke bekrefte påstanden, men kanskje kan noen av Norsk Golfs lesere gjøre det?

La Paz har for øvrig 750 medlemmer og - hold på hatten - cirka 50 ansatte. Se mer på www.lapazgolfclub.com

Kommentarer
Ballen går bra mye lengre i den høyde, er vel +1000 meter o.h. den ene pga turneringen og der slår dem bra mye lenger enn vanlig.
Kan være interessant å høre fra Jostein Jensen om effekten av høyden og tynn luft på lengden på slagene, spesielt driven !
Med mine 21,4 i hcp, er jeg for ujevn spiller til å merke eventuell effekt av tynn luft.
Hold på hatten pga 50 ansatte - det er vi vant til på Bogstad...
Kanskje ikke høyere med bare 3100 moh, men en fantastisk bane og beliggenhet. http://www.yunnantrip.com/Lijiang/Lijiang-golf.htm

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
VG GOLFGUIDE