Bertheussen misset cuten i Kenya

Bertheussen misset cuten i Kenya

(Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Ingen god start på Challenge Tour-sesongen for Elias Bertheussen.

Den offisielle sesongstarten var riktignok være på Madeira for tre uker siden, men da turneringen ble avlyst midtveis på grunn av regnvær er det denne ukens Barclays Kenya Open som markerer sesongstart for Elias Bertheussen.

Trønderen kom greit i gang på Karen CC i Nairobi med en åpningsrunde på en under par, men ramlet på feil side fredag.

Hans runde på par gjorde at han falt 14 plasser til ett fattig slag utenfor cuten. Dermed må han pakke sakene tidlig, og starte forberedelsene til neste turnering i Madrid 22. april.  

– Aldri spilt så bra fra tee til green som jeg gjorde i dag. Hjelper pent lite når jeg bokstavelig talt putter meg ut av turneringen. Ender på par i dag, -1 for turneringen og misser cut med ett slag. Det suger!, skriver han på Facebook.

Bertheussen kvalifiserte seg i fjor høst til Challenge Tour gjennom fjerdeplassen på Nordic Leagues poengliste.

Selv om dette blir Bertheussens første sesong på Challenge Tour, har 24-åringen allerede rukket å spille 25-turneringer på dette nivået gjennom wild cards. Han har klart cuten i 13 av dem, med 23. plassen i Ecco Tour Championship i 2011 som beste resultat.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.