Europamesterskap for døve på Hauger

Europamesterskap for døve på Hauger

Utøvere fra ni land samles på Hauger Golfklubb 14. og 15. august.

(Ullevaal, 14.august 2015) 14. august starter det fjerde åpne europeiske mesterskapet i golf for døve. Turneringen er i år lagt til Norge og Hauger Golfklubb som ligger på Slattum i Nittedal.

I alt 64 spillere fra Norge, Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Nederland, England, Skottland, Island og Italia er påmeldt. Det spilles 36 hull over to runder i klassene slagspill (handicap 18 og under for herrer, 24 og under for damer) og stableford for utøvere med høyere handicap.

Norge stiller med sju utøvere, seks menn og en kvinne:

- Andrea Hjellegjerde, Trondheim GK

- Marco R. Kværner, Hauger GK

- Tarjei Roald Bern, Trondheim GK

- David Fraser, Hauger GK

- Rune Tangen, Preikestolen GK

- Dima Katsnelson, Hauger GK

- Arne Karlsnes, Stranda GK

I tillegg til individuelt spill, spilles også en lagturnering der landets tre beste score fra hver individuelle runde er tellende. Turneringen avsluttes lørdag 15. august ca kl 15.

Åpen dag

Lørdag 15. august kl 10-13 arrangeres åpen dag der både hørende og ikke hørende kan prøve golf. Klikk her for mer informasjon.

4th European Deaf Golf Open Championship

EDGOC arrangeres hvert annet år, og ble sist gang arrangert i Finland i 2013. Det har vært et sterkt ønske i døve-golfmiljøet for å få mesterskapet til Norge, og Oslo Døves Sportsklubb

Spilles: Hauger Golfklubb 14. og 15.august.

Format: 2 x 18 hull (36 hull). Herrer med hcp 18.0 og under/damer 24.0 og under spiller slagspill,  samt at det er stablefordturnering for herrer (18.1 – 36) og damer (24.1 – 36). Det spilles både individuelt og lag.

Deltagere:  65 spillere (kvinner og menn) fra ni land (Norge, Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Nederland, England, Skottland og Italia) er påmeldt. I alt sju norske utøvere (seks menn og en kvinne)

Arrangør:  Oslo Døves Sportsklubb, i samarbeid med Hauger GK og NGF


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.