Godkjent sesongstart på Bertheussen

Godkjent sesongstart på Bertheussen

Elias sesongåpnet med en under par i Nairobi. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Elias Bertheussen gikk årets første Challenge Tour-turnering under par.

Den offisielle sesongstarten var riktignok være på Madeira for tre uker siden, men da turneringen ble avlyst midtveis på grunn av regnvær er det denne ukens Barclays Kenya Open som markerer sesongstart for Elias Bertheussen.

Trønderen er greit i gang på Karen CC i Nairobi, med en åpningsrunde på en under par. Han gjorde fire birdies, tre bogeys og resten par på vei til en 71-runde. Det er likevel syv slag opp til lederen Jose-Filipe Lima fra Portugal.

– Etter å ha følt at jeg ga bort slag til banen i startet, var det deilig å få snudd den trenden for å signere for 71. Alt i alt må jeg si meg OK fornøyd, skriver han på sin Facebook-profil.

Bertheussen kvalifiserte seg i fjor høst til Challenge Tour gjennom fjerdeplassen på Nordic Leagues poengliste.

Selv om dette blir Bertheussens første sesong på Challenge Tour, har 24-åringen allerede rukket å spille 25-turneringer på dette nivået gjennom wild cards. Han har klart cuten i 13 av dem, med 23. plassen i Ecco Tour Championship i 2011 som beste resultat.

Leaderboard Kenya 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.