Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb er ranket som en av Sveriges aller beste golfanlegg, og byr på to fantastiske skogs- og parkbaner.

Norra Banan sto som vertskap for Solheim Cup i 2007. Södra Banan er også en skjønn, fascinerende perle. Gjennomgående topp kvalitet og lynraske greener er stikkord for hva som møter golfspillere.

Banebeskrivelse

Norra Banan snirkler seg fremover gjennom vakkert furulandskap. Banen er i topp stand til enhver tid, og de dyktigste golferne presenteres for flust av utfordringer. 18-hullsbanen er lang sammenlignet med Södra Banan, og i tillegg er den smykket med en håndfull snertne doglegs som maner til strategisk spill.

 

Södra Banan er smal, og stiller krav til strategisk spill. Blant medlemmene kalles dette for Halmstad GK sin skjulte perle – de fleste greenfeespillere trakter etter starttid på førstnevnte. Den som får innpass på begge er garantert minneverdige runder i et historisk miljø og en herlig atmosfære.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben har flotte treningsområder, klubbhus og restaurant. Verdt å merke seg, er at Halmstad GK ligger kun få hundre meter fra Tylösand Strand, som er kåret til Sveriges beste. Golfklubben ble etablert i 1930, og etter spill på provisorisk bane noen år startet arbeidet med å bygge en 18-hullsbane i 1935. Arkitekt var Rafael Sundblom. Banen ble godkjent av Svenska Golfförbundet i 1938.

 

Den neste 9-hullssløyfen ble tegnet av Nils Sköld, og sammen med de 9 siste hullene på den gamle banen ble det som i dag kalles Norra Banan åpnet for spill i 1967.

 

I 1975 startet den britiske banearkitekten Frank Pennink å tegne nye 9 hull. Sammen med de opprinnelige 9 første hullene på den gamle banen ble det som i dag kalles Södra Banan åpnet i 1979. Senere endringer er gjort etter anvisninger fra banearkitektene Frank Pennink og hans etterfølger Donald A. Steel.

 

Overnatting

Halmstad Golfklubb samarbeider med flere hotell i nærheten om golfpakker.


Book bane, innhent tilbud, se golfpakker og les mer om golfklubben her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.