Halmstad – Sveriges golfhovedstad

Halmstad Golfklubb

(Foto: Visit Sweden)

Med 183 golfhull fordelt på 13 baner bare ti minutter fra sentrum, gjør Halmstad til Sveriges golfhovedstad. Legg til lange, hvite sandstrender og vakker natur, og du har en sommerferiedestinasjon av rang!

I Halmstad, sør-vest i Sverige, bare en halvannen times kjøretur fra Göteborg, ligger golfbanene tett. Her finner du varierte links, parkbaner, skogsbaner og seasidebaner, takket være byens beliggenhet ved havet og i gamle, vakre skogsområder.

Fire av banene stikker seg spesielt ut: Halmstad Golfklubb, Ringenäs Golfklubb og Tönnersjö Golfklubb.

Halmstad GK i Tylösand var i 2007 vertskap for Solheim Cup, og klubben er rangert som et av Sveriges desidert beste golfanlegg med to 18-hullsbaner. Norra Banan snirkler seg fremover gjennom vakkert furulandskap, mens Södra Banan er smalere, og stiller krav til strategi hele veien fra tee til green. 

Ringenäs Golfklubb byr på hele 27 hull, restaurant, golfhotell, konferanselokaler, proshop og fine treningsområder. Layouten er slående vakker med sjøutsikt fra samtlige hull, og enkelte steder ser en så langt som til Kullen i syd og Falkenberg i nord. Banen ble innviet i 1986, og har gjennomgått store forandringer siden 2006. I dag består anlegget av en 9-hulls skogsbane, en 9-hulls parkbane og en 9-hull sløyfe med linkskarakter.

Vil du oppleve en av Halmstads vakreste skogsbaner, skal du ta deg til Halmstad-Tönnersjö Golfklubb. Banen snirkler seg lekent innover det opprinnelige naturlandskapet, og majestetiske eiketrær utgjør naturlige hinder. Banen rommer også flere vannhinder, og fra hull 6 er det utsikt over Laholmsbukten, Olausbukten og den trivelige havna i Halmstad.

I tillegg til de flotte banene, kan Halmstad også skilte med et yrende folkeliv, strender som er kåret til Sveriges vakreste og badeparadiset Tylösand. Her ligger med andre ord alt til rette for sommeridyll!  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.