Kungsbacka Golfklubb

Kungsbacka Golfklubb

Kungsbacka Golfklubb ved Gøteborg er et komplett golfanlegg med en 18-hullsbane, en 9-hullsbane og en 9-hulls korthullsbane Pay & Play.

På Gamla Banan møtes greenfeegjestene av en perfekt miks av park-, seasidekarakter og skogsbane. Pluss mange knallgode tilleggsopplevelser.

Banebeskrivelse

Området som Kungsbacka Golfklubb ligger på, grenser til havet mellom naturområdene Sandö, Hördalen og Vallda. Klubben ble etablert i 1970, og det var den anerkjente britiske arkitekten Frank Pennink som designet de første 13 hullene på det som i dag er Gamla Banan. Disse ble åpnet for spill i 1974, og de siste 5 hullene ble åpnet i 1978.

På Gamla Banan spilles det på hele registeret. Hullene bringer deg gjennom et banelandskap med alt fra lun skogs- og parkkarakter til vindfulle seasidehull. De første fem hullene er klassiske parkbanehull. På hull 6 dukker vinden opp, og på hull 7 ser man også havet. Etter hull 12 spilles det i kupert skogsterreng, og på hull 16 går man tilbake til parkbanedesign. I løpet av de siste årene har flere greenområder og hull blitt bygget om, og dermed er det en variert, meget velstelt og moderne bane som venter spilleren.

Nya Banan er en 9-hullsbane som er rå på utfordringer og derfor appellerer til både nybegynnere og lavhandicappere. Det er vannhinder på syv av ni hull. Selv om greenene er sjenerøse av størrelse og par 4 hullene forholdsvis korte, bidrar vann, skog og også fjellandskapet til å øke vanskelighetsgraden. Banen åpnet for spill i 1992.

(Foto: Visit Sweden)

På korthullsbanen kreves det ingen forkunnskaper eller ”Veien til golf” kurs for å spille. Banen består av 9 korthull som måler 80-125 meter. Med fine greenområder og en stor dam de lekne får brynt seg på, passer den utmerket for de som vil trene nærspill.

Miljø og treningsfasiliteter

Med store treningsområder i tillegg til korthullsbanen, dekkes alle behov. Drivingrangen ligger på andre siden av Hamravägen. Kungsbacka GK har en førsteklasses golfrestaurant man med hell setter av tid til å besøke, og også en av landets mest innholdsrike proshoper. Klubben leier ut golfbil, og tilbyr også digitalt scorekort.

Overnatting

Kungsbacka GK har to oppstillingsplasser for campingvogner og bobiler med strøm. I tillegg samarbeider klubben med en rekke hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige golfpakker. For mer informasjon, se hjemmesiden.

 

 

 

 

Fakta om Kungsbacka Golfklubb

18-hullsbane, en 9-hullsbane og en korthullsbane Pay & Play

Gamla banan: Par 72

Sesong: April-oktober

Hvit tee Gamla banan: 6168 meter
Gul tee Gamla banan: 5908 meter
Blå tee Gamla banan: 5376 meter
Rød tee Gamla banan: 5000 meter

Arkitekt: Frank Pennink

Greenfee: Hverdager senior/junior: 550,-/250,- kr. Helger og helligdager senior/junior: 650,-/250,- kr.

Adresse: Hamravägen 15, 429 44 Särö

Tlf: 0046-31 938180

E-post: kansli@kungsbackagk.se

Hjemmeside: www.kungsbackagk.se

Veibeskrivelse

Fra E6, Gøteborg eller Malmø:

Ta avkjørselen 60 fra E20. Fortsett videre på riksvei 158. Kjør mot Hamravägen og fortsett rett frem ca 5 km gjennom rundkjøringen og videre rett frem. Deretter står det skiltet til golfbanen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.