Her jubler Andrea for bronse i OL for døve

Her jubler Andrea for bronse i OL for døve

Andrea Hjellegjerde jubler sammen med sin trener og caddie for anledningen, Gøran Søbye, etter å ha sikret bronse i Deaflympics i Tyrkia. (Foto: NIF)

Andrea Hovstein Hjellegjerde (24) vant en spennende bronsefinale i Deaflympics i Tyrkia onsdag.

Dette var Hjellegjerdes tredje medalje i et internasjonalt mesterskap for hørselshemmede. Fra før av står hun med både sølv- og bronsemedalje i VM for hørselshemmede.

Det ble klart etter at hun avgjorde matchen på det 17. hullet i onsdagens bronsefinale mot tyskeren Amelie Gonzalez Podbicanin. Andrea vant til slutt 3&1.

Golfturneringen i Deaflympics startet med innledende slagspillsrunder fredag og lørdag. Der ble Hjellegjerde nummer tre sammenlagt. I mandagens kvartfinalen fulgte hun opp med å utklasse tyrkeren Gulistan Oztunc åtte opp, men i tirsdagens semifinale forsvant dessverre drømmen om gull da hun måtte gi tapt mot den amerikanske forhåndsfavoritten Kaylin Yost 5&4.

Onsdag slo Andrea imidlertid tilbake, og hun kunne dermed juble for sin første Deaflympics-medalje.

Kaylin Yost vant på sin side den jevnspilte finalen mot inderen Diksha Dagar på det første omspillshullet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Idrettspresident Tom Tvedt gratulerte Andrea på Twitter etter at bronsemedaljen var i boks. 

Dette var Norges andre medalje så langt i Deaflympics. I helgen vant Trude Raad gullmedalje da hun satte ny verdensrekord på 66,35 meter i sleggekast.

På starten av Deaflympics ble Andrea tildelt æren av å være flaggbærer for Norge under åpningsseremonien. Deaflympics varer fra 18. til 30. juli, og er de 23. sommerlekene for Deaflympics. Over 3000 utøvere fra 97 nasjoner skal konkurrere i 21 idretter. Norge har utøvere i golf, friidrett, sykling, bowling og bordtennis.

(NB! 19.-20. august spilles NM for funksjonshemmede og døve. Turneringen spilles på Drøbak GK i Akershus.)

Hjellegjerde representerer Trondheims-klubben IL Tempo Golfklubb og er registrert med et handicap på 4,7. I videoen under kan du se videoen Norges Golfforbund lagde med Andrea før Deaflympics slo i gang.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.