Kommentatorduoen hedret som årets formidlere

Kommentatorduoen hedret som årets formidlere

Joakim Mikkelsen og Fredrik C. Kracht er "Årets formidlere" i Golf-Norge. (Foto: Vegard Q. Flatebø/Norsk Golf)

Fredrik C. Kracht og Joakim Mikkelsen ble kåret til «Årets formidlere» for måten deres innsats som kommentatorer av sommerens golfturnering i OL i Rio.

Med store navn som Rory McIlroy, Jason Day, Adam Scott og Dustin Johnson som trakk seg fra turneringen, fryktet mange at OL skulle bli en B-preget konkurranse.

I stedet ble arrangementet en stor seier for golfsporten, både internasjonalt og nasjonalt. Selv om det ikke ble noen norske medaljer, hindret det ikke over 300 000 nordmenn i å følge dramaet som utspilte seg i den historiske golfturneringen i Rio.

Og gjennom åtte dager ble seerne loset gjennom sendingene av Fredrik C. Kracht og Joakim Mikkelsen.

Lørdag ble de hedret av Golf-Norge i forbindelse med Golfforum på Fornebu. 

– Å vinne «Årets Golfformidler» 2016 betyr enormt mye for meg. Å ha gleden av å kommentere lekene i Rio sammen med Joakim for TV 2 var spesielt. Golfen bød på alt vi kunnet ønske oss, og mer til. Minnene kommer til å sitte lenge. Den beste bekreftelsen vi fikk var at ikke-golfere likte det de så. De likte dramatikken og spillet, og de fikk et annet inntrykk av selve idretten. Jeg håper golfens inntog i OL og vårt bidrag sørger for mer interesse rundt golfen generelt. En artig sak er jo at TV 2 utsatte 21-nyhetene for å vise golf. Det er å skrive historie, sier Kracht til Norsk Golf.

Han mener idretten viste seg fra sin aller beste side og dermed skrev en sterk søknad for forsette å være en del av OL etter 2020, til tross for kontroversielle saker i forkant av turneringen.

Mikkelsen sier det var vanskelig å vite hvordan golf i OL skulle bli på forhånd.

– Men de fleste er vel enig om at det overgikk alle forventninger. Det er selvfølgelig veldig morsomt å få en slik utmerkelse for jobben man gjør, men samtidig er det viktig å huske at Espen, Marianne og Tutta også skal ha mye av æren for oppmerksomheten dette fikk i Norge. Uansett var dette en opplevelse vi ikke glemmer med det første, og vi er selvfølgelig veldig takknemlig både for denne utmerkelsen og alle gode tilbakemeldinger, sier Mikkelsen.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.