Norge ett slag unna pallen i lag-VM

Norge ett slag unna pallen i lag-VM

Viktor Hovland imponerte lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Ventura og Viktor Hovland dro lasset for Norge i World Amateur Team Championship i Mexico.

Onsdag gikk startskuddet for lag-VM for amatører i Mexico, fem dager etter at det norske damelaget endte på 21. plass i samme turnering.

Etter stabilt spill hele uken startet Norge lørdagens fjerde og avsluttende runde på delt syvendeplass, fire slag bak en pallplassering.

Lørdag var det Norges høyest rangerte amatørspiller Viktor Hovland (nummer 21 i verden) som tok ansvar, og klinket til med en runde på seks under par - ukas beste norske runde og feltets laveste score lørdag.

Dessverre var en runde fra Kristoffer Ventura på par akkurat ikke nok til å løfte Norge til den siste pallplasseringen.

Gutta endte turneringen 17 under par sammenlagt, ett slag bak Irland og Østerrike på pallen og to bak England på andreplass. Australia var det imidlertid ingen som kunne hamle opp med: De vant med 19 (!) slags margin.

Laget har likevel grunn til å være godt fornøyde med en imponerende 5. plass i en turnering som bestod av lag fra hele 71 land. Norge slo golfnasjoner som USA, Spania, Skottland, Tyskland, Sverige, Italia, Frankrike og Sør-Afrika.

Viktor Hovlands imponerende 66-runde løftet ham opp fra 25. plass og opp til syvendeplass - en knallsterk prestasjon i et felt på 210 spillere. Med -10 sammenlagt var han syv bak vinneren, Cameron Davis fra Australia, og to bak pallen.

Kristoffer Ventura var bare ett slag unna å gi Hovland selskap i topp-10. Han  endte syv under par og delt 11. plass - hans beste resultat på tre opptredener i World Amateur Team Championship.

Knud Andreas Krokeide (Asker GK) hadde på sin side en blytung turnering. Han endte helt nede på 148. plass (+23) og hadde dermed ingen tellende scorer på lagtotalen. Krokeide overtok for øvrig plassen til Kristoffer Reitan på det norske laget. Han er for tiden i USA hvor han forbereder seg til Junior Ryder Cup.

Både Krokeide, Ventura og Hovland spiller til daglig collegegolf i USA. Krokeide representerer McNeese State University, mens Hovland i høst ble en del av Ventura sitt lag på Oklahoma State University.

Ventura var den eneste av de norske spillerne som hadde deltatt i denne turneringen tidligere. I 2012 delte han 13. plassen, og i 2014 ble det en 51. plass.

VM for amatører er det eneste offisielle verdensmesterskap i golf. Turneringen spilles hvert annet år som en normal slagspillturnering over 72 hull fordelt på fire dager. 

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.