10 hete tips mot kulde

10 hete tips mot kulde

FROST: Noen baner holder åpent store deler av året. Husk - en kølle mer for kaldt vær. To køller mindre ved sprett på isen.

Temperaturen har allerede begynt å snike seg nedover. Hvis våre 10 tips for golf i kulden ikke hjelper har vi et ekstra på lager. Det holder deg garantert varm. 

1. Votter. Helt alvorlig. Store, gode og varme votter er helt supert å ta på mellom slagene. De fleste golfmerkene lager egne men alle varianter som er enkel å ta av og på kan brukes. Hvis du svinger med votter anbefaler vi baseballgrep.

 

 

 

2. Ull. Fra topp til tå. Ingenting slår ull men ikke overdriv. For tykt og varmt med hemmet bevegelse er ikke bra. Tilpass det til forholdene. Mykt, tynt og komfortabelt i merinoull er vår favoritt.

 

3. Varmeposer. Disse små posene aktiveres med trykk og er greie å ha med. De finnes også for sko.

 

4. Hodeplagg. God lue på toppen må du ha. Det finnes golfluer med en liten skygge, litt kult og kan være praktisk. Vi mister veldig mye kroppsvarme gjennom hodet.

 

 

 

5. Vinterhansker. Enkelte produsenter har vinterhansker som selges i par. De er litt tykkere og etter vår mening holder de dessverre ofte litt for dårlig nivå. Prøv dem i butikken før du kjøper, du har ikke lyst til å ta feil her.

 

6. Passende sko. Hvis det er litt frost og harde forhold er sko med spikes dristig. Streetsko er ofte bedre selv om heller ikke de vil gi deg masse grep. Vanlige tursko kan være en mulighet dersom klubben tillater dette.

 

7. Varme baller. Det holder kanskje å plassere dem i en ullsokk i en pose. Ikke undervurder dette, kalde baller presterer mye dårligere enn varme. Det er ikke tillatt å varme opp golfballer under runden ved bruk av hjelpemidler (regel 14-3).

 

8. Lag-på-lag. Klar fordel å ha kunnskap om dette. Den nevnte tynne merinoullen innerst, så et tynt mellomlag og til slutt isolerende ytterlag. Hvis du bruker lag-på-lag vil du opprettholde gode bevegeligheten.

 

9. Noe varmt. En liten termos, kanskje en barnetermos, med kaffe eller annen varm drikke.

 

 

 

10. Gummipegg. Litt vrient å få peggen ned i bakken? Gummipegger i forskjellige størrelser, formet som må kjegler, gjør jobben lettere.

 

 

 

 

Dersom disse tipsene ikke hjelper har vi et ekstrapunkt.

 

11. Flytt til et varmere sted.

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.