12 års ventetid er over

ENDELIG: Det tok sin tid, men endelig kunne Lee Westwood juble for en seier på PGA-touren igjen. (Foto: John Sommers II, Getty Images)

Etter en særdeles dramatisk avslutning, kunne Lee Westwood endelig juble som en vinner igjen.

Lee Westwood gikk til topps i helgens St. Jude Classic, etter det lengste omspillet i turneringens historie mot svenske Robert Karlsson og ulykkesfuglen Robert Garrigus. Garrigus, som ledet med tre slag før det siste hullet, og som måtte tåle en trippelbogey etter det som kvalifiserer til en av århundrets kollapser, forsvant på det første hullet. Dermed ble det en heleuropeisk affære, som Westwood til slutt gikk seirende ut av med en birdie på det fjerde hullet.

Nærme mange ganger
At det skulle bli Lee Westwood som gikk til topps, er det ikke mange i golfverdenen som gråter for. Selv ikke Robert Karlsson. Westwood ledet både Masters og Players før den avsluttende spilldagen, men måtte seg seg slått til slutt av henholdsvis Phil Mickelson og Tim Clark. Han har vært nærme så vanvittig mange ganger, men altså ikke vunnet i USA siden 1998.

- Jeg har hatt opp- og nedturer. Jeg har havnet langt ned på rankingen, og kommet meg opp igjen. Å være med i toppen i golfturneringer er bare positivt, fordi jeg ikke kunne se en fairway en gang for åtte år siden. Hvorfor skulle jeg ikke nyte det? sa Westwood etter seieren.

Nær ved å slutte
Før han fylte 30 år, hadde Westwood 25 seirer rundt omkring i verden, inkludert sju stykker bare i 2000-sesongen. To år senere hadde alt forsvunnet. Han falt til nummer 256 i verden, og var like ved å slutte med golf. Men seieren i Open De Andalucia og British Masters i 2007 snudde alt for ham igjen. Siden den gang har han ikke sett seg tilbake, og nå er han på tredjeplass på verdensrankingen.

- Det er definitivt fint å vinne igjen. Ingen liker negative spørsmål, når man forsøker å være positiv hele tiden. Men golf er et merkelig spill. Noen ganger gir det deg masse. Andre ganger tar det mye bort fra deg.

Søndag fikk Westwood i bøtter og spann.

Og hvor skal det egentlig stoppe nå?

Karlsson og Garrigus delte altså andreplassen, med Garrett Willis og Shaun Micheel var ett slag bak på fjerdeplass.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.