13. plass på Kofstad

GODKJENT: Espen Kofstad hadde ambisjoner om topp-ti, men 13. plass er likevel greit av Losby-golferen. (Foto: All Over Press)

Det ble ikke noen topp-ti-plassering på Espen Kofstad i Rolex Trophy i Genéve, men 13. plass er likevel godkjent.

Det begynner å dra seg til i innspurten av Challenge Tour-sesongen, og Espen Kofstad er snart avhengig av en plassering helt i toppen for å havne på trygg grunn på pengelisten. Før ukas turnering lå han på en 25. plass på Challenge-tourens Order of Merit, og etter søndagens 13. plass klatret han en plass på denne listen. Nå har han kun Nicolas Meitinger, Matthew Southgate, Chris Lloyd og mellom seg og opp plassen som sikrer avansement til neste års Europa Tour.

Kofstad lå før dagen an til å kunne havne i topp-ti, men avslutningsrunden hans på par var ikke nok, og i stedet falt han en plass fra 12. plassen han startet dagen på. Syv under par ble totalscoren, 12 slag bak franske Benjamin Hebert som vant med ett slag på Jorge Campillo og Tommy Fleetwood. Dette var Hebert sin tredje seier for sesongen, hvilket betyr at han nå kvalifserer seg direkte til Europa-touren. Dermed er det nå 21 og ikke 20 av årets Challenge-spillere som sikrer ET-kortet for neste år.

Kofstad ble med helgens plassering 3 760 euro rikere, snaue 30 000 kroner, og er 2 632 euro bak Chris Lloyd som okkuperer 21. plassen på pengelisten.

Neste turnering på programmet er Kazakhstan Open, fra 8. til 11. september.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.