- 13 turneringer er for mye

MR. CLASSY: Luke Donald har en silkemyk sving, som han bruker både på Europatouren og PGA-touren. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Luke Donald liker ikke utviklingen på Europatouren.

Engelskmannen, trygt plassert blant verdens ti best rankede golfspillere, er ikke glad for Europatourens siste vedtak. Spillerne må delta i minst 13 turneringer i året for å kunne få spille på touren året etter også. Tallet steg fra 11 til 12 denne sesongen, og vil altså legge på seg ytterligere neste år.

Det betyr problemer for spillerne som deler sin tid mellom Europatouren og PGA-touren. Luke Donald er en av dem. Det samme er spillere som Paul Casey, Lee Westwood og Justin Rose, selv om Westwood har sagt at han vil nedprioritere turneringer i USA neste sesong.

Donald er bekymret for trenden.

- Jeg fortår at de ønsker å oppfordre flere spillere til å spille i Europa. Personlig vil jeg klare det, ingen problemer, men hvis de fortsetter å øke tallet, kommer det til å få spillere som for det meste spiller i USA, til å tenke seg om. Jeg elsker å spille på begge tourene, men det er vanskelig å spre seg mellom to tourer. Spillere kan bli presset til å foreta et valg. Man må sette grensen et sted, mener Donald, som ble nummer tre i FedExCup i år og ligger på 15. plass i Race to Dubai.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.