14-åring kan skrive golfhistorie

En uke etter at italienske Matteo Manassero skapte overskrifter i Masters, tar en annen tenåring sikte på å sette en ny rekord.

14 år gamle Chang Jin slår denne uken ut i Volvo China Open. Han er tidenes yngste mannlige (!) spiller til å delta i turneringen, og en unggutt det er knyttet særdeles store forventninger til. 14-åringen blir ikke 15 før 5. oktober. Klarer han cuten i turneringen, setter han ny rekord på Europatouren.
Jason Hak innehar cutrekorden per dags dato. I 2009 var han 14 år og 309 dager gammel da han klarte cuten i UBS Hong Kong Open. Før det hadde Sergio Garcia rekorden i 13 år, da han deltok i Turespana Masters Mediterrania i 1995. Det var han 46 dager forbi sin 15-årsdag.
Zhang fikk plassen i Volco China Open fordi han vant en kvalifiseringsturnering i Beijing nylig. Han skal spille sammen med koreanske Ted Oh og spanske José Manuel Lara for de to første rundene.- Det er fantastisk å være her. Det er så mange gode spillere, og det vil være en herlig erfaring for meg å se dem spille. Forhåpentligvis vil jeg lære å spille bedre selv, sier 14-åringen.
Han begynte å spille golf da han var seks år gammel. Han drømmer om å bli proff og delta i OL.
Den yngste spilleren i europatour-historien er Lo Shih-kai, som deltok i Omega Hong Kong Open i 2003 i en alder av 13 år og 280 dager.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.