14-åring satte banerekord

VINNERNE: Sandra Nordaas og Viktor Hovland poserer med sine seiersbevis. (Foto: Drøbak GK)

Drøbak Golfklubbs Viktor Hovland satte ny banerekord med utrolige 61 slag da klubbmesterskapet for juniorer ble avviklet i helgen.

14-åringen ble dermed, ikke overraskende belønnet med en overlegen seier i gutteklassen.

Hovlands fantastiske åpningsrunde startet med to par, før han begynte å komme inn i birdierytmen med tre strake fra det tredje til det sjette hullet.

En bogey på det 7. hullet hindret ham ikke i å fosse videre, og med en eagle og en birdie umiddelbart etter, rundet han på fem under par.

Unggutten fortsatte i det samme sporet på back nine, hvor han trykket hardere på gassen med birdies på det 10.- og 12. hullet. Dagens andre og siste bogey skulle komme like etter, men med en imponerende sluttspurt med tre strake birdies sikret han en score på 61 slag, og overlegen ledelse på ni slag før den andre og siste runden.

Der hadde han råd til en avslutning på 72 slag for å likevel vinne med syv slag over andremann Henning Høgmoen. Sandra Nordaas vant forøvrig jenteklassen

Se Viktor sitt scorekort under.

Norsk Golf gratulerer!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.