15-åringen klar for ny major

SENASJONSHISTORIE: Lydia Ko er årets sensasjon på LPGA-touren. (Foto: All Over Press)

Hun er bare 15 år gammel, men Lydia Ko har allerede rukket å bli et av de heteste navnene i golf. Denne uken skal hun forsøke å banke Tutta & co. på ny.

Ungjenta tar sikte på å fortsette siin fantastiske sesong i nord-vest-England denne uken. Ko startet året med seier i New South Wales Open i Australia da hun fortsatt var 14. To uker tidligere vant hun US Amateur-mesterskapet i Vancouver. Nå er hun ikke bare tidenes yngste vinner, men også den første amatøren til å vinne på LPGA-touren siden Jo Anne Carner i 1969. Denne uken spiller hun sin andre major for året.

Under tirsdagens pressekonferanse i forkant av British Open, sier Ko hun var ekstremt nervøs da hun fikk sin majordebut i US Open tidligere i år, hvor hun til slutt ble beste amatør på 39. plass.

- Det var en av de mest nervepirrende opplevelsene i livet mitt. Da jeg siktet opp putten min på det første hullet skalv jeg. Jeg klarte ikke å holde ballen rett på puttelinjen. Det var nok fordi det var en U.S. Open.

Hun sier erfaringen bare vil hjelpe henne denne uken, når det hele braker løs på torsdag.

- Det var min første major, og dette er min andre. Jeg vil nok være litt mer komfortabel nå, men fortsatt nervøs.

Hun tror Royal Liverpool kommer til å bli en real test.

- Det er en av de vanskeligste golfbanene jeg har spilt. Det blåste virkelig. På det første hullet jeg slo jeg til høyre ut i roughen. Andre slaget fortsatte opp langs roughen. Og igjen på det tredje slaget. Jeg anser meg selv som en som slår rett fra tee, men det var tøft!

Målet er fortsatt å klarte cuten, akkurat slik som da hun vant i Canada.

- Det er fantastiske spillere der ute, så jeg vil bare prøve å spille mitt beste og forsøke å klare cuten igjen og ta det derfra, sier Ko, som har sin trener Guy Wilson på bagen denne uken.

- Jeg har ikke vært hjemme på en stund, så det er deilig å ha treneren min her. Det er en lettelse. Noen ganger får man tildelt en ny caddie, men jeg kjenner Guy godt, så forhåpentligvis er vi en god kombinasjon.

Les også: Sensasjonell seier på LPGA-touren

(Kilde: ladieseuropeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.