16-åring blir proff

Matteo Manassero har klart cuten i fem av seks turneringer han har deltatt i på Europa-touren. Foto: All Over Press

16 år gamle Matteo Manassero blir proff etter at han deltar i Masters neste uke som den yngste golfspilleren i historien.

Den regjerende British Amateur-mesteren, som endte på en fantastisk 13. plass i fjorårets British Open, sa på et golfarrangement i sin hjemby Verona nylig at han deltar i BMW Italian Open 6.-9. mai som proff.
Donato di Ponziano, sjefen for organisasjonskomiteen i den nevnte turneringen, sier:
- Det faktum at Matteo spiller for første gang som proff, er et enormt løft for turneringen. Vi ser på Matteo som en av de mest lovende spillerne i landet vårt. Vi gleder oss til å se ham i Torino i mai, sier presidenten.
Manassero fyller for øvrig 17 år den 19. april. Han gikk i ball med Tom Watson og Sergio Garcia på de to første rundene på Turnberry i fjor, og endte til slutt på to slag over par. Det var bare ett slag unna The Open-rekorden, satt av Iain Pyman på Sandwich i 1993, og tangert av Tiger Woods på Lytham tre år senere.
Manassero har klart cuten i fem av seks turneringer han har deltatt i på Europa-touren. Han er en av fire tenåringer som deltar i årets Masters. An Byeong-hun, Han Chang-won og Ryo Ishikawa er de tre andre. Sistnevnte er allerede rangert blant golfsportens 50 beste spillere.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.