16-åring debuterer på PGA-touren

FOR Å VINNE: Jordan Spieth er ikke beskjeden. Han går for å vinne Byron Nelson Championship denne uken. Som debutant og amatør. (Foto: Al Tielemans, Getty Images)

- Det er litt sprøtt, sier Jordan Spieth.

Jordan Spieth er i ferd med å gjøre noe bare spillere som Tiger Woods og Justin Leonard har gjort før ham - debutere på PGA-touren i en alder av 16 år. Det skjer i denne ukens HP Byron Nelson Championship. For bare andre gang i turneringens historie, siden Leonard og Woods gjorde det i 1993, har en amatør fått en invitasjon.

- Det er litt sprøtt, innrømmer han. - Men jeg vil ikke tenke noe på det nå. Jeg ønsker bare å holde hodet på rett plass, sier han til pgatour.com.

Spieth er et talent helt utenom det vanlige. Han topper junior-rankinger, vant den prestisjetunge US Junior Amateur i fjor, er så godt som alltid blant de ti beste i turneringene han stiller opp i, og nå er han altså klar for å spille mot de beste i verden.

Det er smått utrolig, når man tenker over at det bare er fem år siden han bestemte seg for å fokusere på golf. Før det holdt han på med alle mulige idretter, som barn ofte gjør. Men at talentet for golf var eksepsjonelt, var det ingen tvil om. Som åtteåring vant han turneringer der også 15-18-åringer stilte til start.

Så hva er målet hans denne uken? Klare cuten?

- Nei, nei, nei, nei. Jeg går ikke inn i en turnering med mindre jeg tror jeg kan vinne.

Beskjeden er han i hvert fall ikke. Men han innrømmer at det viktigste for ham, er å lære. Skaffe seg erfaring.

Spennende blir det i hvert fall å følge unge Spieth, som går i ball med Blake Adams og David Lutterus.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.