16-åring skrev Masters-historie

FOR EN FRAMTID: Matteo Manassero kommer til å bli en fantastisk god golfspiller. Han er bare 16 år nå, men gjør det allerede skarpt i Masters. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Hils på en 16-åring som tar pusten fra de fleste.

Se for deg dette: Et utslag som havner ute blant trærne. Et bananslag derfra, rundt en klynge trær og inn på greenen til fire meter fra hullet. Birdie.

Phil Mickelson, tenker du kanskje. Tiger Woods. Eller kanskje gode, gamle Severiano Ballesteros.

På ingen måte.

Hils på 16 år gamle Matteo Manassero.

Hullet som akkurat ble beskrevet, var den italienske tenåringens første på Masters. Og nå har han skrevet golfhistorie ved å bli den yngste spilleren noensinne, ikke bare til å delta, men også til å klare cuten i turneringen. Han er den første British Amateur-mesteren til å klare det siden Sergio Garcia gjorde det i 1999.

Han har planer å bli proff neste måned når han fyller 17, og han har allerede sju invitasjoner til golfturneringer. Han begynner med Italian Open.

- Planen er å tjene nok penger så jeg kan spille på europatouren neste år, sier han selv, ifølge CNN.

Han skal fortsette på skolen, de to årene han har igjen, via et opplæringsprogram på internett. I mellomtiden får han litt av en golfutdannelse ved å spille sammen med verdens beste i verdens kanskje mest populære turnering.

Men Manassero har imponert i det gjeveste selskapet før også. I juli i fjor kvalifiserte han seg til British Open som den yngste British Amateur-mesteren noensinne. Han spilte de to første rundene med Tom Watson, og endte på delt 13. plass. I Masters har han spilt med Mike Weir og Lee Westwood.

- Han har en stor framtid, sa Westwood etter fredagens runde. - Man må klype seg i armen og huske på at han bare er 16 år. Og han er en hyggelig gutt også.

Men å tro at han vil bli en superkjendis hjemme i Italia, er å be om for mye. Der betyr fotballspillere alt.

- Selv jeg ser mer på fotball enn golf, sier han selv. - Men jeg er veldig stolt av meg selv. Jeg senket nesten alle de viktige puttene i dag.

Uansett hvordan det går på de to siste dagene, vil han få oppleve seiersseremonien fra kloss hold. Som den beste amatøren vil han være rett ved siden av mesteren, enten det blir Tiger Woods, Lee Westwood, Ian Poulter, Phil Mickelson eller noen andre.

- Jeg drømmer om å vinne Masters, sier han. På spørsmål om i hvilken alder, svarer han:

- Det bryr jeg meg ikke noe om.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.