17 under par på to dager

HET MED PUTTEREN: Louis Oosthuizen har funnet storformen i tide til King Hassan II Trophy. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Å si at Louis Oosthuizen er i sonen, er ingen overdrivelse.

Sørafrikaneren har tidligere innrømmet at han er inspirert av sine landsmenn Charl Schwartzel og Ernie Els, som har gjort det særdeles skarpt i begynnelsen av sesongen. Men denne uken er det Louis Oosthuizen det handler om. Han leder med to slags margin etter tre dagers spill av King Hassan II Trophy i Marokko. Og det etter fantastisk spill de to siste dagene.
To ganger 64
Både fredag og lørdag rundet han banen på spektakulære 64 slag, men fordi de spiller på to forskjellige baner (blå og rød), tilsvarer det ikke ni under par begge dager. Men likefullt er han 17 under par på de siste 36 - 20 under par totalt.
Det er altså to slag bedre enn Rhys Davies, mannen som ledet halvveis. Franske Thomas Levet og Oosthuizens landsmann Thomas Aiken deler tredjeplassen på 16 under par.
Ti birdies
- Jeg følte at jeg traff ballen bra. Jeg slo lenger enn jeg pleier med de fleste køllene mine, og puttingen var bra igjen. Det er deilig å ha ti birdies på scorekortet mitt. Det er ikke så ofte det skjer, sa Oosthuizen etter runden, ifølge europeantour.com.
Han hadde også en bogey, hvilket skulle forklare runden på ni under.
Oosthuizen tror spillet hans nå er på et så høyt nivå at han endelig kan lande sin første tittel på Europatouren.
Må kose seg
- Jeg kan være både varm og kald med putteren, men jeg ser mer kontinuitet på greenene nå. Jeg leser puttene bedre, særlig her hvor det føles mer som Sør-Afrika når været er som det er, mener han.
Han er kjempefornøyd med å lede etter tre runder.
- Jeg har ikke mye erfaring med å lede, men jeg spiller bra, så det er opp til meg selv å kose meg med det, sier han.
Davies er fornøyd med å ha heng på teten.
- Det er deilig å være med i teten, og å spille sammen med disse klassespillerne og forsøke å slå dem, kommenterte han.
Turneringen går, som kjent, uten nordmenn.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.