20 norske spiller Norwegian Challenge

20 NORDMENN: Joakim Mikkelsen (t.v.) er blant de 20 spillerne som spiller Norwegian Challenge på Hauger neste uke. Frode Scheie (t.h.) tror en norsk spiller kan vinne. (Foto: Christian Døvle)

- Kan bli norsk seier, mener sportssjef Frode Scheie.

(Pressemelding) Challenge Tour er turneringsserien på andre nivå innenfor profesjonell golf i Europa. Turneringsserien som arrangeres av PGA European Tour, består av et tjuetalls turneringer i og utenfor Europa. Fra 2011 er turneringsserien igjen tilbake i Norge etter tre års fravær.

 Den norske turneringen har fått navnet Norwegian Challenge og finner sted på Hauger Golfbane på Slattum i Nittedal, torsdag 11. - søndag 14. august 2011.

 - Vi stiller med de 19 beste spillerne vi har tilgjengelig hvorav vi har valgt å gi seks amatører sjansen, sier sportssjef frode Scheie i Norges Golfforbund.

Følgende norske stiller til start:

- Knut Børsheim, Fana GK

- Øystein Engevik, Bjørnefjorden GK

- Vetle Marøy, Bergen GK (amatør)

- Marius Thorp, Bærum GK

- Frederik Kollevold, Oslo GK

- Paul Nilbrink, Lommedalen GK

- Elias Bertheussen, Trondheim GK

- Peter Kaensche, Losby GK

- Espen Kofstad, Losby GK

- Boris Alexander Christov, Losby GK

- Jan-Are Larsen, Miklagard GK

- Dennis Den Roover, Miklagard GK

- Anders Engell, Grønmo GK (amatør)

- Erlend Kristoffersen, Mjøsen GK (amatør)

- Joakim Mikkelsen, Drammen GK (amatør)

- Kristoffer Ventura, Moss og Rygge GK (amatør)

- Are Friestad, Stavanger GK

- Ole B Ramsnes, Stavanger GK (amatør)

- Eirik Tage Johansen, Stavanger GK

- Christian Aronsen, Grønmo GK

 En del av de profesjonelle spillerne er automatisk kvalifisert gjennom spill i Europa. Resten har sportssjefen plukket ut basert på form og resultater så langt i 2011.

 Har forventninger på hjemmebane

Størst forventninger stiller det seg til Europa Tour-spillerne Eirik Tage Johansen og Marius Thorp som leder an i et sterkt norsk felt. Men også navn som Jan Are Larsen, Peter Kaensche førsteårsproffen Espen Kofstad bør gjøre seg bemerket.

- Vi har flere spillere som bør blande seg i toppen, og med hjemmebanefaktor kan det bli norsk seier, mener Scheie.

 Sterke utlendinger

Den utenlandske konkurransen ventes å bli størst fra spillere som Benjamin Hebert og Edouard Dubois (begge Frankrike) som begge står med to seire på Challenge Tour I 2011. Vinner de sin tredje er de automatisk sikret spill på europas øverste nivå – European Tour – resten av sesongen og ut 2012.

 I tillegg skal de norske passe seg for engelske Jamie Moul som har notert seg for både første, andre og femte plass i de siste tre turneringene.

Alistair Forsyth og Marc Warren har begge vunnet på European Tour tidligere, og blir å finne i startfeltet på Hauger.

 Viktig for fremtidig satsing

For Norges Golfforbund er Norwegian Challenge en sentral brikke i både OL-satsingen mot Rio i 2016 samt arbeidet med å bistå norske golfere inn i den profesjonelle verden.

 - En proffturnering på dette nivået gir oss muligheten til å matche flere av våre beste spillere på et høyt nivå, sier sportssjef Frode Scheie.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.