- 2010 er mitt år

DEN ENDELIGE GJENNOMBRUDDET: Michelle Wie vant omsider en turnering på LPGA-touren i 2009. I år varsler hun flere. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Michelle Wie har skumle planer i årets sesong.

I fjor vant Michelle Wie endelig sin første turnering på LPGA-touren, etter mange års løfterikt spill og til dels svingende prestasjoner. Men Wie mener hun bare så vidt har begynt.

- Jeg vil ha mer, sier hun til Svensk Golf.

Ny start
Han ble lansert som USAs store, nye stjerne før hun ble tenåring, men hun fylte altså 20 år før den første seieren kom. I november i fjor vant hun Lorena Ochoas turnering i Mexico, og endelig kunne Wie slappe av.

- Det var stort at seieren endelig kom i 2009. Jeg har sagt til meg selv at 2009 skulle bli en ny start, og seieren ble virkelig prikken over i-en, sier hun.

Men det har vært en lang og tung reise, spesielt i 2007 og 2008. Media begynte å mislike den hypen de selv hadde skapt, flere av hennes kvinnelige konkurrenter gryntet på nesen over at Wie forsøkte seg opp mot gutta på PGA-touren istedenfor å forsøke å kvalifisere seg inn på kvinnenes toppnivå, og hun fikk oppmerksomhet uansett hva hun gjorde.

Lærerikt
- Jeg ser tilbake på den tiden som en nyttig lærepenge, og det ga meg et bra perspektiv på ting som jeg har nytte av i dag. Det lærte meg blant annet at bare jeg jobber hardt og er fornøyd med beslutningene jeg tar, så behøver jeg ikke å bry meg med hva alle andre synes, sier hun.
I løpet av årenes gang har hun også lært seg at uansett hvor viktig golfen er, så finnes det andre ting i livet som også må få sin plass - som familie, venner og skolegang. Det har hun en bra balanse på nå.
Og nå går hun på igjen med ny frisk.
Vil bli nummer én
- 2010 er mitt år. Jeg vil ha mer, og jeg kommer til å jobbe steinhardt mot å bli nummer én i verden. Men det er hard konkurranse ute på touren, hvilket betyr at seieren bare føles enda bedre når den kommer.
Hun vet ikke når hennes første majortittel kommer, men hun har vært nær mange ganger.
- Det er det vanskeligste spørsmålet av alle. Akkurat som jeg ikke kunne forutse når min første LPGA-seier ville komme, kan jeg heller ikke vite når jeg tar min første majortittel. Men jeg skal forberede meg nøye, og spille mitt aller beste.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.